Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer sivile i Mosul om snarlig offensiv mot IS

Har sluppet millioner av flygeblader over Mosul.

ADVARSEL: Det iraksike flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over Mosul for å advare mot IS. FOTO: AP / NTB Scanpix
ADVARSEL: Det iraksike flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over Mosul for å advare mot IS. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det irakiske flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over den vestlige delen av Mosul for å advare innbyggerne om en snarlig militæroffensiv mot IS.

Det opplyser det irakiske forsvarsdepartementet lørdag, ifølge Reuters.

På flygebladene står det at innbyggerne må være klare til å ta imot de irakiske styrkene som kommer for å befri dem. I tillegg er det trykket en oppfordring til ekstremistgruppa IS om å legge ned våpnene og overgi seg.

IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av Mosul, som er Iraks nest største by. I den delen av byen bor det også anslagsvis 650.000 sivile.

Irakiske regjeringsstyrker med støtte fra USA innledet i fjor høst en offensiv mot Mosul, og i januar ble IS jaget ut av den østlige delen av Mosul, som nå er under regjeringsstyrkenes kontroll.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!