Borreliose:

Advarer: - Sjekk deg

Frode Bakke (56) har en klar oppfordring til nordmenn som ferdes i skog og mark.

SPREK OG TURGLAD: Frode Bakke (56) har alltid vært svært sprek og satt pris på å ferdes i naturen. Så ble livet snudd på hodet. Foto: Privat
SPREK OG TURGLAD: Frode Bakke (56) har alltid vært svært sprek og satt pris på å ferdes i naturen. Så ble livet snudd på hodet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fredags morgen i september 2017 våkner Frode Bakke (56) og er i sitt livs verste form.

Den før så hardbarka Birken-syklisten har i lang tid slitt med uforklarlige smerter i ryggen og andre ledd. Han blir også utmattet av helt hverdagslige gjøremål.

Frode har vært sikker på at ryggsmertene skyldes en prolaps - for det har han hatt før, men undersøkelsene på sykehuset i Gjøvik på våren viste ingen tegn til det.

Denne høstmorgenen våkner han til en ny, nedslående overraskelse: Hele venstre side av ansiktet er lammet. Det er som om han har vært hos tannlegen og fått bedøvelse.

Det var MittLillehammer som omtalte saken først.

Kollegaene reagerte

Han møter likevel opp på jobb. Frode har jobbet som bilselger i 24 år, og har ikke for vane å ta ut sykedager. Denne dagen er intet unntak.

- Var du ikke redd?

- Jeg er vel ikke kjent for å være så redd av meg, men kollegaene mine reagerte jo veldig da de så ansiktet mitt. Det var de som rådet meg til å dra til legen, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer