Været:

Advarer: Trippelt farevarsel

Mandag kveld var nesten 3000 husstander uten strøm på grunn av mye lyn. Store deler av Sør-Norge kan forvente seg mer av uværet.

UVÆR: Lyn i Grimstad i går kveld. Foto: Ruben M. Gundersen
UVÆR: Lyn i Grimstad i går kveld. Foto: Ruben M. Gundersen Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt registrerte 15 000 lynnedslag mellom klokka 18 mandag og 06 tirsdag. Hvis man tar med hele Skagerrak, var det cirka 24 000 lyn totalt.

- Vi kan forvente relativt likt vær som i går, det ser ikke ut som det er store forskjeller mellom i går og til i dag, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

FIGURER: Meteorogene har 27 forskjellige figurer over scenarioer på ulike type vær som kan komme i ettermiddag. Foto: Meteorologene Twitter
FIGURER: Meteorogene har 27 forskjellige figurer over scenarioer på ulike type vær som kan komme i ettermiddag. Foto: Meteorologene Twitter Vis mer

Styrtregn

Det er sendt ut farevarsel for skogbrann, styrtregn og lyn flere steder i landet.

- Spesielt i Agder kan det bli kraftige byger, men også i Viken, sier Borander.

FAREVARSEL: Flere steder i landet er det sendt ut flere forskjellige farevarsler. Foto: YR
FAREVARSEL: Flere steder i landet er det sendt ut flere forskjellige farevarsler. Foto: YR Vis mer

Meteorologen sier de første lynregistreringene ble gjort i Sverige, og har beveget seg mot Norge.

Det vil bli mest lyn sør for Oslo og videre sørover. De kraftigste regnbygene vil være nord på Østlandet.

Man kan følge lynet live på lyn.met.no om man ønsker å se hvordan lynet beveger seg, og hvor det er kraftig lynnedslag.

- Man kan forvente uværet utover ettermiddagen og kvelden, sier Borander.

Strømbrudd

Tirsdag morgen var 117 husstander strømløse i Agder, ifølge Agder Energis nettsider. Klokka 11 har tallet gått ned, og det er 83 husstander uten strøm.

Strømbruddene skyldes kraftig lyn og torden over store deler av Sør-Norge.

På det verste var nesten 3000 husstander uten strøm mandag kveld. Nettselskapet har hatt feilrettere ute hele natt til tirsdag, ifølge NRK.

SPEKTAKULÆRT: Eirik fikk fanget dette spektakulære synet av uværet i Ørsta, 25. juli 2021. Video: Tipser/privat Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Alarmer

Mandag kveld var det flere alarmer knyttet til strømproblematikken som følge av lyn og torden i Agder, sa 110-sentralen til Dagbladet.

Etter mye nedbør mandag og tirsdag er det forventet at skogbrannfaren skal avta i løpet av natta, ifølge Meteorologene på Twitter.

SKOGBRANNFARE: Det er sendt ut farevarsel for skogbrann, men dette skal avta i løpet av natta, ifølge Meteorologene. Foto: Meteorologene/Twitter
SKOGBRANNFARE: Det er sendt ut farevarsel for skogbrann, men dette skal avta i løpet av natta, ifølge Meteorologene. Foto: Meteorologene/Twitter Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer