Corona på Mallorca

Advarer turister: - Umulig å forutsi

Myndighetene på Mallorca holder pusten foran turistsesongen. - Vi gjør alt vi kan for å unngå et kjempeutbrudd, sier turistdepartementet, og advarer om at det kan skje raske endringer.

UFORUTSIGBART: Etter måneder med lavt smittetrykk har pilene igjen pekt oppover på Mallorca den siste uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UFORUTSIGBART: Etter måneder med lavt smittetrykk har pilene igjen pekt oppover på Mallorca den siste uka. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen var tilsynelatende under kontroll. Påbudet om munnbind utenfor hjemmet var nettopp opphevet. Situasjonen så lysere ut. Turistene var på vei tilbake.

Få dager seinere, er smittesituasjonen igjen snudd på hodet. Etter en lang periode med lavt smittetrykk, har tilreisende ført til at grafen nå peker oppover.

Bare i løpet av ei uke er over 800 personer bekreftet smittet på øygruppa, ifølge myndighetenes statistikker. De fleste av dem i alderen 16 til 29 år.

- Gjør alt vi kan

- De lokale gjorde en veldig god jobb med å følge de strenge reglene de siste månedene. Vi har hatt påbud om munnbind overalt - hele tida, fra desember til juni har det vært portforbud etter klokka 22, barer og restauranter har vært stengt i månedsvis med unntak av uteservering, sier Alexandra Wilms til Dagbladet.

Hun er talsperson for turistdepartementet på Balearene, og følger utviklinga i smitten tett. De siste 18 månedene har turistnæringa blødd kraftig. Nå holder de pusten foran sesongen som kan redde arbeidsplasser i hopetall.

- Vi gjør alt vi kan for å unngå et kjempeutbrudd nå. Mange her lever av turisme, og har ikke hatt inntekt siden april i fjor, sier Wilms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer