Advarer turister: - Gir ingen mening

I forrige uke innførte regjeringen i Spania en regel om at butikker, kontorer, restauranter og offentlig transport ikke kan innstille aircondition til lavere enn 27 grader om sommeren og over 19 grader om vinteren.

HETEBØLGE: Spania er midt i en hetebølge for tiden. Lederen for turisme i regionen Costa del Sol, Francisco Salado, kritiserer tiltakene som er innført i landet. Foto: NTB
HETEBØLGE: Spania er midt i en hetebølge for tiden. Lederen for turisme i regionen Costa del Sol, Francisco Salado, kritiserer tiltakene som er innført i landet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er også blitt innført et krav om at butikker må holde dørene deres lukket for å bevare temperaturen innendørs.

Tiltakene har blitt innført i landet for å spare på energi som følge av mindre gassleveranse fra Russland.

Spania gjennomgår imidlertid nå en hetebølge med temperaturer over 40 grader flere steder i landet. Dermed har lederen for turisme i regionen Costa del Sol, Francisco Salado, gått ut og kritisert tiltakene som er innført i landet.

- Vi ønsker å tilfredsstille turistene, ikke koke dem, sier Salado til Sky News.

Han har bedt regjeringen om å finne andre måter man kan spare energi.

SPANIA: Spania herjes av en voldsom hetebølge som har ført til flere skogbranner. Video: AP Vis mer

Videre sier han til mediet at «det gir ingen mening» å tvinge hoteller, restauranter, barer, museer, kinoer, butikker, trikker, busser og flyplasser til å heve temperaturene innendørs, «spesielt midt i en hetebølge».

Regjeringen har ikke innført temperaturkravet inne på hotellrom, ettersom at det blir betraktet som «private rom», men alle andre offentlige steder må ettergå de nye reglene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer