Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fentanyl

Advarer unge etter overdosedødsfall

To menn ble fredag funnet døde i Skien, og politiet mistenker overdose. Nå advarer de om sterke stoffer i omløp. - Folk vet ikke hva de tar, advarer politiet.

ADVARER: Fredag ble to unge menn funnet døde i Skien. Politiet mistenker overdose, og går nå ut og advarer mot narkotikabruk. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
ADVARER: Fredag ble to unge menn funnet døde i Skien. Politiet mistenker overdose, og går nå ut og advarer mot narkotikabruk. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

To unge menn på 18 og 24 år ble fredag morgen funnet døde på en adresse i Skien.

De antas å ha dødd som følge av overdose, noe som i så fall betyr at totalt tre personer i området har som følge av overdose på kort tid.

- På generelt grunnlag er det grunn til å komme med en advarsel om narkotika. Folk vet ikke hva de tar, sier leder Annie Sandersen i etterforskningsavdelingen hos politiet i Grenland til Telemarksavisa.

VED SØNNENS GRAV: I juli i år døde 19 år gamle Connor Reid Eckhardt av en overdose av det narkotiske stoffet Spice. I en ny video, spilt inn ved Eckhardts grav, advarer faren hans mot det syntetiske stoffet. Video: Devin Reid Eckhardt/Facebook Vis mer

Livsfarlig

Politiet etterforsker saken bredt, og de to mennene vil bli sendt til obduksjon.

- Det er en del indikasjoner på det befinner seg Fentanyl i ungdomsmiljøet i Telemark, sier leder Tor Ragnar Steffensen for forebyggende enhet ved Grenland politistasjon.

Fentanyl er en syntetisk form av heroin, som vanligvis brukes i medisin mot alvorlige smerter og til narkose. Fentanyl er opptil 100 ganger mer potent enn morfin og er livsfarlig selv i små doser.

- Får tak i det overalt

37 år gamle Fredrik Elverhøy, som tidligere vært en del av rusmiljøet i Grenland, mener at rusmiljøet blir hardere og hardere.

Han påpeker at sterke stoffer blir stadig mer utbredt også blant vanlig ungdom utenfor rusmiljøet.

- De får tak i det overalt. Fester. Snapchat. Sosiale medier, sier Elverhøy til NRK.

Hele Norges coronakart