Advarer unge mot å inngå fastrenteavtaler

Selv om bankene tilbyr lavere fastrente enn noensinne.

INFORMASJONSSJEF: Thomas Sevang. Foto: Nordea
INFORMASJONSSJEF: Thomas Sevang. Foto: Nordea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bankene tilbyr lavere fastrente enn noensinne før. Men forbrukerøkonomer advarer unge mot å inngå fastrenteavtaler.

Senere i dag setter Norges Bank trolig ned styringsrenta ytterligere, og flere enn noensinne vurderer å binde renta fordi den er så lav.

Men fastrente egner seg ikke for alle. Unge eller andre i en ustabil livssituasjon kan gå på en økonomisk smell dersom de må ut av låneavtalen, melder NRK.

- Hvis renta har lagt seg langt under din fastrenteavtale og du er nødt til å bryte avtalen, kan du ende opp med å måtte betale differansen, sier informasjonssjef i Nordea Thomas Sevang.

Assisterende direktør Rolf Mæhle i Sparebankforeningen advarer unge som er i en ustabil livssituasjon mot å la seg rive med i en stemningsbølge.

- Fastrente er et mer krevende produkt enn et vanlig lån med flytende rente. Jo lengre man binder renta for, jo sikrere skal man være på at man kan sitte på lånet til rentebindingsperioden er omme, sier Mæhle.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities anbefaler flytende rente framfor fast til de som jobber i konjunkturavhengige bransjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer