Meteorologisk institutt

Advarer: - Utfordrende start på uka

Milde temperaturer og våt snø har skapt utfordrende kjøreforhold utover søndagen. Natt til mandag fryser det på og det kan skape problemer i morgentrafikken mandag.

FAREVARSEL: Mandag kveld kommer det en ny mengde med nedbør på deler av Sør- og Østlandet. Foto: Meteorlogisk innstiutt
FAREVARSEL: Mandag kveld kommer det en ny mengde med nedbør på deler av Sør- og Østlandet. Foto: Meteorlogisk innstiutt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Temperaturer rundt null grader og skiftende nedbør har skapt utfordrende forhold det siste døgnet.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø for deler av Agder og Østlandet gjeldende fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag. Fra mandag kveld kommer det en ny runde med nedbør, og meteorologene har sendt ut enda et farevarsel.

Søndag formiddag advarte politiet i øst om utfordrende kjøreforhold og glatte veier på E6. Ifølge Meteorologene vil de utfordrende forholdene fortsette inn i den nye uka.

- Vurder hjemmekontor

- Det har kommet en del nedbør og det gjør det fortsatt, forteller vakthavende meteorolog i Oslo, Elbjørg Moxnes, til Dagbladet.

Moxnes forteller at hun har fått en del meldinger og rapporter i løpet av dagen om at det er glatt og utfordrende forhold som følge av den varierte nedbørsformen.

Ved et slikt føre - hvor det varierer mellom snø, regn og sludd - blir det kontinuerlig påfyll med glatt føre, forklarer meteorologen. Det gjør det utfordrende for både gående og kjørende.

- Det vil fortsette med nedbør og liknende temperaturer utover ettermiddagen, før det i løpet av natt til mandag blir kaldere og vil fryse på, sier Moxnes.

Det kan dermed være frosset og glatt flere steder i morgentimene mandag.

INFERNO: Rapporten til den snøvante nordlendingen har blitt godt mottatt på sosiale medier. Video: Kjetil Moe / Dagbladet TV. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Moxnes kommer med følgende oppfordringer til de som skal ut og ferdes mandag:

  • Ta deg ekstra tid, det kan være glatt.
  • Ta kollektivt hvis du har mulighet.
  • Vurder hjemmekontor.

På tirsdag vil det, ifølge Moxnes, komme en del nedbør igjen, noe som kan by på utfordringer.

- Det blir en utfordrende start på uka, men så ser det ut til at det roer seg fra onsdagen, forklarer Oslo-meteorologen.

Verst i øst

Vakthavende meteorolog for Vestlandet og Trøndelag, Lars Andreas Selberg, forteller at det er Østlandet og deler av Sørlandet som vil få «mest vær» de kommende dagene.

- Det er en noe kaotisk situasjon. Det er kjøligere luft og en del lavtrykk som beveger seg omkring hverandre, og en situasjon som gjør det vanskelig å varsle været, sier Selberg til Dagbladet, og legger til at tirsdagen nok blir verst.

Ellers forteller Selberg at det kan komme noe hvit nedbør på Vestlandet, men trolig ikke mye.

- Det ligger et mindre lavtrykk ute i Nordsjøen som kan føre til noen byger innover på Vestlandet i løpet av mandagen, men det er ikke veldig sannsynlig med store mengder nedbør.

Nord for Møre og Romsdal og videre opp i Finnmark vil det være lite nedbør, og totalt sett relativt lite som skjer, ifølge Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer