Advarer: - Var et svar

President Putin sier at dagens angrep på ukrainsk infrastruktur var et svar på angrepet på marinebasen i Sevastopol.

ADVARER: President Putin antyder at de ikke er ferdige med å svare på angrepet mot Svartehavsflåten i helga. Foto: Sergei Bobylov / Sputnik / AFP / NTB
ADVARER: President Putin antyder at de ikke er ferdige med å svare på angrepet mot Svartehavsflåten i helga. Foto: Sergei Bobylov / Sputnik / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin sier at dagens angrep på ukrainsk infrastruktur var et svar på angrepene mot den russiske marinebasen i Sevastopol på Krim-halvøya. Det skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

- Det var delvis det, men det var ikke det eneste vi kunne gjort, advarer presidenten.

Bakgrunnen var et droneangrep mot Russlands svartehavsflåte i Sevastopol på Krim-halvøya i helga.

Mye er ennå ukjent om droneangrepet. Videoer som er lagt ut i sosiale medier, tyder på at fjernstyrte småbåter med bomber om bord ble brukt – såkalte «sjødroner». De ukrainske styrkene skal også ha brukt mer vanlige flygende droner.

Ifølge russiske myndigheter ble en minesveiper i den russiske svartehavsflåten skadd. Analyse av videobilder tyder imidlertid på at svartehavsflåtens flaggskip Admiral Makarov ble rammet, skriver The Guardian. Fregatten tok over som flaggskip etter at krysseren Moskva ble senket i april.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer