Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer: Venter krevende kjøreforhold i dag

Meteorologene har sendt ut et gult farevarsel. Men per klokka 05.00 var vegene fine, melder Vegtrafikksentralen.

  • Glatt eller vanskelig føre der du er? Send tips eller bilder til 2400@db.no!

Det er fra og med tirsdag morgen varslet svært vanskelige kjøreforhold i nesten hele landet.

- Bakken er fremdeles kald, og regnet vil fryse når det treffer veiene. Deler av landet får også underkjølt regn, sa vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis, til Dagbladet mandag.

Det er derfor utstedt et gult farevarsel.

Etter ei helg med store snømengder og tilhørende julestemning flere steder i landet, blir det varmegrader igjen allerede tirsdag morgen i Sør-Norge. Temperaturøkningen forflytter seg så videre nordover utover dagen. Det betyr vanskelige kjøreforhold flere steder, både i morgenrushet og på hjemveien.

- Vurder å la bilen stå

- Er du usikker på å kjøre når det er ekstra glatt, vurder å la bilen stå, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, i en pressemelding.

Sødal sier det er viktig å tilpasse farta når man møter på underkjølt regn.

- Jo høyere fart du har, dess vanskeligere blir det å takle bilen på glatt føre. Bremselengden øker også. Det gjelder å ta det veldig rolig. Det viktigste er å komme vel frem, ikke raskest mulig frem, sier han.

Heldigvis blir mange veier saltet eller strødd når det skumle, tynne islaget legger seg. Men når underkjølt regn kommer mange steder samtidig, kan det ta litt tid før brøytemannskapene rekker over.

Foreløpig fint

Per klokka 05.00 var kjøreforholdene fine på Østlandet.

- Foreløpig er det ikke noe problem å ta seg ut på veiene, det har ikke kommet noe nedbør ennå. Vi har ikke fått en eneste melding om glatte veier, noe som lyder bra, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Øst, Mari Aarrestad, til Dagbladet.

Likeledes er forholdene fine på Vestlandet, da nedbøren har latt vente på seg. Likevel kommer trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Vest, Hanne Nordheim, med følgende oppfordring om det skulle fryse på:

- Folk må ta det med ro og tenke seg om. Det kan være tynn is på veiene, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media