Sergei Ryabkov:

Advarer Vesten om «ukontrollert eskalering»

- Vi håper at de forstår faren i Washington og i de andre vestlige hovedstadene, sier viseutenriksminister Sergei Ryabkov, ifølge russiske RIA.

VISEUTENRIKSMINISTER: Den russiske viseutenriksministeren Sergei Ryabkov fremsatte nok en gang nye advarsker mot Vestens involvering i krigen i Ukraina. Foto: AFP
VISEUTENRIKSMINISTER: Den russiske viseutenriksministeren Sergei Ryabkov fremsatte nok en gang nye advarsker mot Vestens involvering i krigen i Ukraina. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viseutenriksminister i Russland, Sergei Ryabkov, advarer USA og Vesten om ukontrollert eskalering av krigen, skriver det statlige nyhetsbyrået RIA tirsdag morgen.

Det er imidlertid langt fra første gang russerne kommer med slike advarseler.

Denne gangen peker Ryabkov særlig på USA og Europas økende involvering i krigen i Ukraina, og påstår at dette vil tvinge Russland til å handle.

- Russland vil bli tvunget til å ta tilstrekkelig mottiltak, inkludert tiltak av assymetrisk natur, sa han.

- Vi advarer og håper at de forstår faren ved en ukontrollert eskalering i Washington og i de andre vestlige hovedstadene.

Soldatene flykter i grøfta etter eksplosjonene. Så starter skuddvekslingen. Video: Telegram. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Viseutenriksministeren la også til at Moskva synes det er «beklagelig» med den storstilte bistanden til Kyiv fra det internasjonale samfunnet, og trakk blant annet frem opplæring av militærpersonell og utlevering av etterretning og satelittbilder.

Flere drept i russisk angrep

Mandag bombet Russland en rekke ukrainske byer som hevn for det de mener var et ukrainskledet angrep mot Krim-broen.

I Kyiv ble tre skoler, en barnehage og 45 boligbygninger truffet av russiske angrep, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Totalt ble minst 19 personer drept og over hundre personer såret under angrepene mandag, skriver AFP tirsdag.

Også tirsdag morgen kommer det meldinger om nye luftangrep mot Ukraina, blant annet i Zaporizjia-fylket. Ordføreren i byen Melitopol, Ivan Fedorov, skriver på sin Telegramkanal skriver at det var 15 eksplosjoner ved 06-tida.

Flere skal være drept i angrepene, og infrastruktur er skadet, opplyser han videre, ifølge ukraniske Interfax.

Utpekte ny beryktet krigsgeneral

8. oktober ble det kjent at det russiske forsvarsdepartementet har utpekt generalen Sergej Surovikin som som øverstkommanderende for alle russiske styrker i Ukraina.

Les Dagbladets kommentar om utnevnelsen av Surovikin:

I den daglige rapporten fra den britiske etterretningstjenesten tirsdag, skriver de at forfremmelsen til Surovikin tyder på at det er krefter i det russiske sikkerhetsmiljøet som ønsker større fremgang på slagmarken i Ukraina.

- Han vil imidlertid sannsynligvis måtte konkurrere med et stadig mer fraksjonerte russisk forsvarsdepartementet, som har få ressuser for å nå de politiske målene som er satt for Ukraina, heter det videre i rapporten.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer