Antiterror-politi i feriefavoritt

Advares: - Ikke tull

Svartkledde menn med automatvåpen blir et vanlig syn for festglade mennesker i Magaluf denne sommeren.

KJØRET GÅR: Bargata i Magaluf er et populært sted for unge mennesker som er glad i å ta en fest. Her fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KJØRET GÅR: Bargata i Magaluf er et populært sted for unge mennesker som er glad i å ta en fest. Her fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke mange ukene vil festglade ungdommer innta barene og nattklubbene i Magaluf. Byen på den spanske middelhavsøya Mallorca har i mange år vært et yndet sted for unge som vil kombinere badeferie med en fest eller ti.

Etter flere år med pandemi og reiserestriksjoner er det ventet storinnrykk på flere av middelhavsøyene. Derfor tar nå det lokale politiet grep, skriver Ultima Hora.

Ifølge den spanske avisa vil mannskap fra eliteavdelinga GRS settes inn for å forhindre kriminalitet og narkotikavirksomhet.

Øygruppas største avis skriver at GRS, en avdeling innenfor den beryktede paramilitære politistyrken Guardia Civil, består av rundt 30 betjenter som er overført fra fastlandet i Valencia, og at de har som oppgave å overvåke stedene Magaluf, Palmanova, Santa Ponça og Peguera.

Flysmart24, som har sitert saken, skriver at GRS bare settes inn i ekstreme situasjoner der det er behov for å bekjempe terrorisme og gjennomføre høyrisiko-operasjoner.

- EN SKAM: I Magalufs festgater er det liv hver kveld. Her fra 2019. Barer og nattklubber frister med tilbud som «to for én», og hoteller har gjerne fri bar. Lokalbefolkningen og myndighetene har sett seg lei på turister som kommer på fylletur. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Avisa har publisert et bilde som viser sju menn langs strandpromenaden kledd i svart med svarte solbriller, våpen og det som kan se ut som skuddsikre vester. Gjennom en hel dag fulgte avisa en av patruljene på en vanlig dag på jobb.

Automatvåpen på taket

- De kler seg i svart, med beret, bevæpnet med Sig Sauer 553-rifler og USP-pistoler, skriver avisa, som også advarer turister om å tulle med de bevæpnede patruljene.

Teamet avisa fulgte gjennom en hel dag hadde stasjonert seg strategisk til på taket på et hotell med full utsikt til stranda. Med hjelp av kikkerter kunne de enkelt spore opp eventuelle lovbrudd.

Gjennom dagen, og spesielt på kveldene, vil patruljene gjennomføre kontroller i gatene og på strendene. Gjennom et helt eget varslingssystem skal patruljene ha mulighet til å gjennomføre raske kontroller, slik at de aldri vil oppholde seg på et og samme sted i mer enn ti minutter av gangen, skriver Ultima Hora.

POLITI: Det lokale politiet på jobb i Magaluf i 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLITI: Det lokale politiet på jobb i Magaluf i 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Innførte kleskode

På grunn av en «bølge av antisosial atferd blant fulle turister» har elleve strandrestauranter på Mallorca innført kleskode for gjestene. Det skrev The Guardian nylig.

Forbudet gjelder de som kommer i bar overkropp og de som kler seg i fotballdrakter.

- Det vi prøver å kommunisere, er tanken om at for å komme inn må du dusje eller skifte antrekk. Du kommer ikke inn her i strandklær, og du kan ikke komme rett inn fra drikking i gata, sier Juan Miguel Ferrer i Palma Beach til The Guardian.

Ifølge en rapport fra turistmyndighetene fra 2017 mottar Mallorca hvert år 10 millioner turister.

Den typiske turist på øygruppa Balearene - som også omfatter Menorca og Ibiza - har kjøpt en pakkereise i Tyskland eller Storbritannia. Ifølge ABC Mallorca tiltrekker øya seg 340 000 skandinaver årlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer