Antiterror-politi i feriefavoritt

Advares: - Ikke tull

Svartkledde menn med automatvåpen blir et vanlig syn for festglade mennesker i Magaluf denne sommeren.

KJØRET GÅR: Bargata i Magaluf er et populært sted for unge mennesker som er glad i å ta en fest. Her fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KJØRET GÅR: Bargata i Magaluf er et populært sted for unge mennesker som er glad i å ta en fest. Her fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke mange ukene vil festglade ungdommer innta barene og nattklubbene i Magaluf. Byen på den spanske middelhavsøya Mallorca har i mange år vært et yndet sted for unge som vil kombinere badeferie med en fest eller ti.

Etter flere år med pandemi og reiserestriksjoner er det ventet storinnrykk på flere av middelhavsøyene. Derfor tar nå det lokale politiet grep, skriver Ultima Hora.

Ifølge den spanske avisa vil mannskap fra eliteavdelinga GRS settes inn for å forhindre kriminalitet og narkotikavirksomhet.

Øygruppas største avis skriver at GRS, en avdeling innenfor den beryktede paramilitære politistyrken Guardia Civil, består av rundt 30 betjenter som er overført fra fastlandet i Valencia, og at de har som oppgave å overvåke stedene Magaluf, Palmanova, Santa Ponça og Peguera.

Flysmart24, som har sitert saken, skriver at GRS bare settes inn i ekstreme situasjoner der det er behov for å bekjempe terrorisme og gjennomføre høyrisiko-operasjoner.

Avisa har publisert et bilde som viser sju menn langs strandpromenaden kledd i svart med svarte solbriller, våpen og det som kan se ut som skuddsikre vester. Gjennom en hel dag fulgte avisa en av patruljene på en vanlig dag på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer