Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
Coronaviruset: Lockdownen på seks uker kan bli forlenget i Melbourne dersom ikke smittetallene går ned. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Advares: Lockdown kan forlenges

Innbyggerne i den australske byen Melbourne advares om at den nylig innførte lockdownen kan forlenges om ikke smittetallene går nedover.

Delstatsminister i Victoria i Australia, Daniel Andrews, sier under en pressekonferanse i dag at den påbegynte lockdownen på seks uker kan bli forlenget i Melbourne dersom ikke smittetallene går ned, melder Sky News.

- Ingen nyter dette. Ingen ville være i denne situasjonen vi er i. Men vi har ikke noe valg, sier Andrews.

I delstaten er det rapportert om 165 nye smittetilfeller det siste døgnet. dette er fjerde dagen på rad man ser et tresifret tall på antall nye smittede. Totalt 3098 har fått påvist smitt i Victoria.

SPERRET AV: Politiet sperret at de kommunale blokkene. Foto: AAP Image/David Crosling via REUTERS
SPERRET AV: Politiet sperret at de kommunale blokkene. Foto: AAP Image/David Crosling via REUTERS Vis mer

40 personer er innlagt på sykehus og ni ligger på intensivavdeling, ifølge The Guardian.

Ni kommunale boligblokker i Melbourne i Australia ble avsperret av politiet forrige uke. Nå melder The Guardian at åtte av boligblokkene letter på tiltakene. De går nå over til stadium tre, som resten av Melbourne sentrum, skriver avisa.

Den siste blokka anses som et annerledes tilfelle. Her skal det være nok smittetilfeller og kjente nærkontakter til at blokka burde bli nedstengt i ni ytterligere dager, skriver avisa.

Ifølge The Sydney Morning Herald har mer en 50 beboere testet positivt.

Tirsdag kom nyheten om at byen stenges ned igjen etter oppblussingen av smitte. Flere enn fem millioner ble beordret til å holde seg hjemme fra og med midnatt natt til onsdag.

- Vi må være realistiske med tanke på omstendighetene vi står overfor. Vi må være klar over at dette ikke er over, sa delstatsminister Andrews.

Unntak fra nedstengningen er om man skal handle, trene, ikke kan studere eller gjøre jobben sin fra eget hjem - eller utøve et forsørgeransvar.

De nye restriksjonene innebærer videre at maks fem personer får delta i et bryllup, og maks ti i en begravelse. Det vil ikke være lov å ta imot besøk i eget hjem. Restauranter og kafeer vil få holde åpent, men kan kun levere take away-mat. Konsertsteder, museum, kino, dyrehager, badeanlegg og gallerier må stenge.

Dagen i forveien stengte delstaten New South Wales grensa til delstaten Victoria etter smitteøkningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!