Advares mot å flytte til Trondheim

Foreldrerepresentanter i Trondheim advarer barnefamilier mot å flytte til byen fordi de mener byen har landets dårligste skoler. Rådmannen har pålagt skolene å spare ytterligere 24 millioner kroner innen utgangen av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrerepresentant ved Lade skole, Tor-Hartvig Bondø, sier til NRK at Trondheim-skolene ikke engang har kapasitet til å ta seg av de elevene som allerede går der.

- Jeg vil råde barnefamilier som tenker på å flytte hit til å tenke seg veldig godt om. For Trondheim kommune demonstrerer nå gang på gang at de verken har vilje eller evne til å bygge ut en infrastuktur som kan ta imot barnefamilier. Og det som skjer nå, bør også være et alvorlig varsku for dem som planlegger Norges største bank. De bør jo se at Trondheim ikke er den rette kommunen å flytte til. Her betyr infrastruktur bare veier, sier Bondø.

Bondø mener Trondheim har Norges dårligste grunnskole, og han støtter seg til tall fra Statistisk sentralbyrå. Det fins knapt noen annen kommune som bruker mindre penger per elev enn Trondheim. De ferskeste tallene er fra 1996, og da brukte Bergen og Oslo rundt 37.000 kroner per elev per skoleår, mens Trondheim brukte i underkant av 30.000.

- Når det fortsetter med den kortsiktigheten at alle innsparinger skal hentes fra skolen, er det et signal til folk med unger: Kom ikke hit, advarer Bondø.

(NTB)