­Corona i Storbritannia: ­­­­

- Advares mot nye restriksjoner

England har de siste dagene hatt flere dager med rekordhøye smittetall. Men politisk spill kan påvirke hvorvidt innbyggerne får nye og strengere restriksjoner, skriver The Guardian.

POLITISK URO: De skyhøye smittetallene i England tvinger regjeringen til å vurdere nye restriksjoner. En presset statsminister Boris Johnson kan ifølge The Guardian vente seg et høyt politisk spill når beslutningene skal fattes. Foto: Tolga Akmen / AP/ NTB
POLITISK URO: De skyhøye smittetallene i England tvinger regjeringen til å vurdere nye restriksjoner. En presset statsminister Boris Johnson kan ifølge The Guardian vente seg et høyt politisk spill når beslutningene skal fattes. Foto: Tolga Akmen / AP/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere dager med godt over 100 000 smittede. Men i motsetning til i fjor har britene likevel fått feire jul med familie og venner uten inngripende smitteverntiltak.

I Nord-Irland, Skottland og Wales er det imidlertid slutt på moroa. Fra og med 2. juledag innførte de alle strengere tiltak med både antallsbegrensninger og avstandskrav - for å nevne noe.

I England er det ventet at regjeringen vil diskutere nye mulige tiltak mandag. Men ifølge den britiske storavisa The Guardian kan politisk spill og uro ha betydning for om også engelskmennene må legge lokk på nyttårsfeiringen.

Advarer partifeller

Statsminister Boris Johnson har noen svært turbulente uker bak seg.

Ikke nok med gjentatte avsløringer om mulige brudd på coronareglene før fjorårets julefeiring, coronarestriksjoner har også møtt stor motstand. Ikke minst i statsministerens eget parti.

Nå skriver The Guardian at ministere som har ytret ønske om å overta Johnsons jobb - dersom han skulle trekke seg før neste valg - risikerer å ødelegge sine egne sjanser til toppjobben dersom de ikke går kraftig ut mot innføringen av nye restriksjoner før nyttår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer