Advarte kamerater

19-åringen som drepte 16 mennesker på en skole i Erfurt i det østlige Tyskland sist fredag, advarte dagen før flere personer mot å gå på skolen. Ugjerningen var tydeligvis nøye planlagt, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemme hos drapsmannen er det funnet data- og videospill med voldsforherligende innhold, sa Rainer Grube ved Erfurt-politiet til det tyske fjernsynsselskapet ZDF. Han la til at det dreier seg om spill som hvem som helst fritt kan kjøpe i vanlige forretninger.

Tragedien som endte med at drapsmannen begikk selvmord, har utløst ny debatt om våpenlovene i Tyskland. Innenriksminister Otto Schily mener lovene bør strammes inn, og spesielt at aldersgrensen for kjøp og eie av skytevåpen må heves fra 18 til 21 år.

Tusenvis av tyskere med statsminister Gerhard Schröder i spissen mintes søndag dødsofrene fra Erfurt. Mandag skulle elever og lærere ved alle Tysklands skoler ære de døde med et stille minutt.

Natt til mandag la sørgende ned blomster og tente lys ved inngangen til Gutenberg-gymnaset i Erfurt. Samtidig ble historielæreren Rainer Heise, som stanset drapsmannens herjinger, hyllet som en helt.

(NTB)