- Advarte kvinne og barn før bomba smalt

Anders Behring Breivik skal ha advart en kvinne med barn etter at han hadde tent lunta til bomba i Regjeringskvartalet.

VAR DER. Marte Grimstad jobber i Arbeidsdepartementet og gikk forbi Einar Gerhardsens plass like før det smalt 22. juli, sammen med samboeren og hennes to barn. Hun så aldri Breivik. Her tegner hun opp sin egen rute i minuttene før det eksploderte. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VAR DER. Marte Grimstad jobber i Arbeidsdepartementet og gikk forbi Einar Gerhardsens plass like før det smalt 22. juli, sammen med samboeren og hennes to barn. Hun så aldri Breivik. Her tegner hun opp sin egen rute i minuttene før det eksploderte. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kjenner til at Breivik i politiavhør har forklart at han møtte en kvinne med ett eller flere barn etter at han plasserte bombebilen i Regjeringskvartalet. Ifølge Dagbladets opplysninger skal Breivik ha ropt for å få de til å stoppe eller endre retning.

Forklaring fra vitner viser at det var flere barn som passerte bombebilen i tida fra Breivik parkerte til smellet klokka 15.25.22. 

Marte Grimstad (33) gikk fra Arbeidsdepartementet med samboeren og sine to barn på to og fire år bare minutter før det smalt.  

- Jeg har regnet meg fram til at det må ha vært cirka klokka 15.24, altså to minutter før bomben eksploderte, sier Grimstad til Dagbladet.

Barna hadde hun denne dagen plassert i hver sin barnevogn.  

- Det var utrolig flaks, for ellers ville de ha løpt rundt på plassen, og det hadde tatt lenger tid før vi hadde kommet oss derfra, sier hun.   Utenfor inngangspartiet til Arbeidsdepartementet sa Grimstad ha det til to kollegaer. Den ene mistet livet i bomba.

Festet blikket Overvåkingsbildene fra Regjeringskvartalet viser at Anders Behring Breivik parkerte bombebilen, en Volkswagen crafter som han leide fra Avis, klokka 15.16.30 fredag 22. juni. Bildene viser at Breivik forlot bilen et halvt minutt seinere, etter at han hadde tent lunta til den 950 kilos store bomben.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer