Advarte mot 11. september i Norge

Terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert, sa appalant.

ADVARTE: En av arrangørene av demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Dagbladet advarte mot at terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert. Foto: BJØRN LANGSEM
ADVARTE: En av arrangørene av demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Dagbladet advarte mot at terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En av arrangørene av demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Dagbladet advarte mot at terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert.

- Når skal norske myndigheter forstå dette her. Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje får vi en 11. september eller 7. juli på norsk jord. Det er ikke en trussel, men en advarsel, sa Mohyeldeen Mohammad da han holdt sin appell til de flere tusen muslimene som hadde møtt fram.

Religionsforsker Kari Vogt ved Universitetet i Oslo mener at slike ytringer under en ellers fredelig demonstrasjon er krenkende.

- Her har man demokratiske rettigheter og får gi uttrykk for sine synspunkter, men bare å nevne en slik ting er krenkende, sier Vogt om Mohammads uttalelser til NRK.

Hun er ikke overrasket over at muslimer har problemer med å forstå at ytringsfriheten i Norge skal tillate en slik tegning som Dagbladet trykket på forsiden i forrige uke.

- Man skal ikke gå langt tilbake i tid i Norge heller for å se at blasfemi var en sak som kunne bringes for retten. Vi må være klar på at andre har en annen følsomhet for slike ytringer, sier Vogt som sier at dette et noe som kan endre seg over tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer