Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarte mot de andre advokatene

- Det er slett ikke enkelt å fortelle sannheten i en rettssak, sier Knut Arne Thorstensens forsvarer Johnny Veum.

- DET VIL BLI MYE KJØR FOR HAM: Advokat Johnny Veum mener det vil bli tøffe dager for Knut Arne Thorstensen når han setter seg i vitneboksen. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
- DET VIL BLI MYE KJØR FOR HAM: Advokat Johnny Veum mener det vil bli tøffe dager for Knut Arne Thorstensen når han setter seg i vitneboksen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): I går startet ankesaken mot de tiltalte etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land. I dag sitter Knut Arne Thorstensen (35) i vitneboksen. Det er satt av tre dager til hans forklaring.
Under sin innledning advarte forsvarer Johnny Veum juryen mot de andre advokatene.

- Mye kjør for ham
Han la vekt på at Thorstensen har samarbeidet med politiet helt siden han ble pågrepet i januar 2008, like etter at det første drapsofferet ble funnet på gården.

- Siden Knut Arnes forklaring er fellende for andre tiltalte, vil jo deres forsvarere forsøke å svekke Knut troverdighet på flest mulige måter. Derfor vil det bli mye kjør for ham. Det er slett ikke enkelt å fortelle sannheten i en rettssak, sa Veum til Dagbladet i går.

Thorstensen sliter med dårlig helse etter mange års stoffmisbruk. Han har tidligere hatt to hjerteinfarkt og i tingretten i vinter kollapset han og ble sendt til sykehus.
Mandag møtte han med krykker i Eidsivating lagmannsrett. I tingretten fortalte han om hvordan faren skjenket ham.

-  Jeg ble skjenket for å være rolig. Foruten de gangene han skjenket meg alkohol var det juling. Oppveksten min besto av juling, fyll og bråk. Jeg ble brukt som askebeger. I stedet for å sette meg på toalettet satte han meg på varmeovnen slik at jeg ikke klarte å gå.

I tingretten ble Thorstensen dømt til 18 års forvaring med en minstetid på ti år.

- Ikke les aviser
Da førstelagmann Odd Jarl Pedersen instruerte juryen la han vekt på medienes dekning av saken.

Han understreket at det var en omfattende dekning av saken i tingretten og ut i fra mandagens oppmøte i Eidsivating lagmannsrett mente han at også ankesaken vil bli dekket behørig.

Førstelagmann Pedersen oppfordret jurymedlemmene til å rett og slett ikke lese om den pågående rettssaken for å unngå å danne et feil inntrykk.

Han henviste til Orderud-saken hvor jurymedlemmene ble enige om å ikke lese aviser mens saken pågikk.
Dommer Pedersen var også dommer i Orderud-saken.

Det er satt av åtte uker til rettssaken mot de fem tiltalte etter drapene på Vollheim gård. I tillegg omfatter saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling