Dødsfall på Mount Everest

Advarte mot «dødskø». Dager etter døde han

- Forsinkelser på grunn av folkemengden kan bli dødelig, skrev Robin Haynes Fisher i sin siste Instagram-post.

DØDSFALL: Hele ti personer har omkommet på verdens høyeste fjell, Mount Everest den siste uken, ifølge nyhetsbyrået AFP. Lørdag landet to nordmenn som nådde toppen 16. mai på Oslo Lufthavn. De ble vitne til flere døde. Reporter: Madeleine Liereng. Video: CNN, privat og Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har de siste dagene omtalt det som beskrives som frykt for ei dødskø på Mount Everest. Totalt ti personer mistet på ei uke livet i forsøket på å nå verdens høyeste fjell.

Flere av dødsfallene den siste uka knyttes til enorme og timelange køer på vei opp til toppen. I «dødskøen» risikerer klatrerne å få høydesyke og å fryse i hjel.

Robin Haynes Fisher døde av det som antas å være høydesyke på rundt 8600 meters høyde - i den såkalte «dødssona» - forrige helg. Bare noen dager før advarte han mot køene og hva som kunne bli konsekvensene av det, skriver CNN.

- Jeg håper å unngå folkemengden på vei til toppen, og det ser ut som en del grupper prøver å komme dit 21. mai, skrev Fisher på Instagram.

Døde

Videre skriver han at han siktet på å nå toppen fire dager seinere, nettopp på grunn av folkemengden og dødsfallene den bragte med seg.

- Når det bare er én vei til den høyeste toppen, kan forsinkelser på grunn av folkemengden bli dødelig. Derfor håper jeg at min avgjørelse om å nå toppen 25. mai betyr at det vil være mindre folk der. Med mindre flere tenker som meg, fortsatte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer