Advarte mot jøder - får Kongens fortjenstmedalje

- En skandale, mener historiker Terje Emberland om tildelingen til den radikale muslimen Trond Ali Linstad.

RADIKAL: Trond Ali Linstad har i en årrekke markert seg som radikal muslim. Her fra en demonstrasjon i 2010.  Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
RADIKAL: Trond Ali Linstad har i en årrekke markert seg som radikal muslim. Her fra en demonstrasjon i 2010. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den profilerte legen og radikale muslimen Trond Ali Linstad (69) er tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo. Medaljen skal deles ut i Nationaltheatret i morgen, går det fram av tildelingstalen, som delvis er gjengitt på Linstads nettsted Koranen.no.

- Linstad skal tildeles Fortjenstmedaljen i morgen, bekrefter Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen overfor Dagbladet.

Men flere reagerer kraftig på tildelingen; Terje Emberland, historiker og seniorforsker ved Holocaustsenteret, sier til nettstedet Vepsen.no at tildelingen til Linstad er «en skandale».

- Det er veldig problematisk at en person som så åpenlyst spiller på antisemittiske fordommer av gammelt merke, får Fortjenstmedaljen. Uansett hva han har gjort sosialt, sier Emberland til Dagbladet.no.

«Vær kritisk til jøder» Emberland sikter til artikkelen «Vær kritisk til jøder», som Linstad publiserte våren 2010. Her skrev han følgende:

«Vær kritisk til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer, og ved kontakter og nettverk som finnes til der hvor beslutninger fattes.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer