Foto: AP Photo/Tim Hales/SCANPIX
Foto: AP Photo/Tim Hales/SCANPIXVis mer

Advarte mot London-opprør

Etter at sju ungdomssentre tidligere i år ble lagt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et videoklipp som ble lagt ut på avisa The Guardians nettutgave 31. juli, altså én uke før opptøyene brøt ut i Tottenham, advarer en rekke lokale ungdommer mot konsekvensene av å stenge tilbudet til de unge.

- I disse gatene i London er livet hardt, sier Chavez Campbell til Guardians reporter.

- Når ungdomssentrene stenges er det som om røttene blir revet bort for mange. De har ingen steder å gå, fortsetter han.

- Det kommer til å bli opprør. Helt sikkert, slår Campbell fast.

- Trakassert Tottenham, der urolighetene startet etter at Matt Duggan ble drept av politiet i forrige uke, er ett av nabolagene i distriktet Haringey. Det er nedleggelsen av sju ungdomssentre i dette distriktet ungdommene protesterer mot.

Doktorgradsstipendiat ved London School of Economics, Richard Seymour, sier til Al Jazeera at området har en av de høyeste arbeidsledighetsratene i den britiske hovedstaden.

Seymour sier at i tillegg til frustrasjon over mangel på sosiale goder og jobb, har særlig svarte innbyggere i disse områdene blitt stadig mer frustrerte over å ha blitt trakassert av politiet.

Ikke varslet - Ungdommene ble ikke engang varslet, sier Erika Lopez.

- Den ene dagen var sentrene der, den neste dagen ikke, forteller hun i videoen.

- Regjeringen aner ikke hva de har gjort, mener hun.

En av dem som intervjues, forteller at han har flere venner som er blitt knivstukket eller skutt i den økende voldsbruken mellom gjengene. Det blir advart mot at gjengene raskt får nye medlemmer, og at det er blitt farligere å være ute.

Ingen steder å gå En ungdom som er anonymisert, forteller i videoklippet at hans gjeng reker gatelangs, skremmer folk og ikke har «gode hensikter» fordi de ikke lenger har noe å gjøre.

- Fordi vi har på oss hetter, vil ingen ha noe med oss å gjøre. Nå blir vi stoppet av politiet hele tiden, fordi vi ikke har noe sted å gå.

- Folk blir knivstukket, folk gjør innbrudd. Det er dårlige ting som skjer. I det minste hadde vi et sted å være da vi hadde ungdomssenteret, sier den anonyme gutten. (©NTB)