Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarte mot ny tsunami

Panikken bredte om seg sør i India etter nye jordskjelv i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene sør i India advarte i dag tidlig norsk tids ine innbyggere i kyststrøkene. De er i morgentimene i dag blitt bedt om å evakuere. Nye tsunamier kan komme, varsles det nå, etter nye jordskjelv i natt.

Innen en time

- Vi har sendt ut advarsel. Det kan komme nye bølger, sa Veera Shanmuga Mani, som er myndighetenes øverste leder i Nagappattinam, en kystby i den sørlige staten Tamil Nadu. Det er her de allerede er hardest rammet etter flodbølgen 2. juledag.

Det er foreløpig uklart hva som har fikk0 myndighetene til å gå ut å advare nå, men to etterskjelv rammet øyene utenfor østkysten i dag tidlig. Det opplyser det indiske meterorologiske departementet, som forteller om jordskjelv som målte 5.7 på Richters skala, melder AP.

Rammer på nytt

Dette er et moderat jorskjelv, i forhold til katastrofeskjelvet som førte til flodbølgen. Det målte 9.0 på den samme skalaen. 02.43 i natt lokal tid rammet etterskjelvet øya Greater Nicobar. To timer senere kom et nytt etterskjelv som ble målt til samme styrke. Dette skjelvet rammet øya Little Nicobar.

Veera Shanmuga Mani sier de har varslet folk som bor tre kilometer innover fra kysten om å evakuere. Tusenvis av innbyggere begynte straks å flykte fra byene sine da advarselen kom. Politiet har stoppet hundrevis av biler med nødhjelpsarbeidere og utstyr på vei inn i området om å stoppe.

Også i Kerala og for øya Andaman er den samme advarselen sendt ut.

NY FLOGBØLGE ER VARSLET: Øya Nicobar er allerede svært hardt skadd.
NY FLOGBØLGE ER VARSLET: Øya Nicobar er allerede svært hardt skadd. Vis mer

- Vi kastet oss inn i en bil og kom oss avgårde. Vi vet ikke hvor vi skal være i natt, vi fikk bare med oss noen få klær, og lot alt det andre være igjen. Vi vet ikke når vi kan dra tilbake, sier en av innbyggerne, som kaller seg Gandimathi (40) til AP.

Jordskjelveksperter sier til AP at etterskjelvene antakelig ikke er så sterke at det vil skape en ny, stor flodbølge.

HARDT RAMMET:</B> Disse to gråter i påvente av å bli evakuert fra Nicobar Island, en øy som allerede fikk ekstreme skader 2. juledag.
I SIKKERHET:</B> Disse innbyggerne har kommet seg i sikkerhet og venter på å fraktes videre fra Cambal Bay i India.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media