Advarte mot ny tsunami

Panikken bredte om seg sør i India etter nye jordskjelv i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Myndighetene sør i India advarte i dag tidlig norsk tids ine innbyggere i kyststrøkene. De er i morgentimene i dag blitt bedt om å evakuere. Nye tsunamier kan komme, varsles det nå, etter nye jordskjelv i natt.

Innen en time

- Vi har sendt ut advarsel. Det kan komme nye bølger, sa Veera Shanmuga Mani, som er myndighetenes øverste leder i Nagappattinam, en kystby i den sørlige staten Tamil Nadu. Det er her de allerede er hardest rammet etter flodbølgen 2. juledag.

Det er foreløpig uklart hva som har fikk0 myndighetene til å gå ut å advare nå, men to etterskjelv rammet øyene utenfor østkysten i dag tidlig. Det opplyser det indiske meterorologiske departementet, som forteller om jordskjelv som målte 5.7 på Richters skala, melder AP.

Rammer på nytt

Dette er et moderat jorskjelv, i forhold til katastrofeskjelvet som førte til flodbølgen. Det målte 9.0 på den samme skalaen. 02.43 i natt lokal tid rammet etterskjelvet øya Greater Nicobar. To timer senere kom et nytt etterskjelv som ble målt til samme styrke. Dette skjelvet rammet øya Little Nicobar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.