Advarte mot Sleipner-øvelse

Dagen før Sleipner gikk ned advarte verftet som bygde båten mot å trene på evakuering med hurtigbåten. Det kunne være farlig for besetningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten trykker i dag en faks sendt fra det australske verftet Austal Ships til Sjøfartsdirektoratet 25. november, dagen før Sleipner-ulykken. Der advarte rederiet mot å teste hurtigbåtens evakueringsplaner.

«Jeg er veldig bekymret for sikkerheten til de deltagende personene ... i de senere år har jeg vært involvert i en rekke slike tester, og jeg anser risikoen for å være uakseptabelt høy», skriver ingeniøren som var ansvarlig for å følge opp sikkerheten på Sleipner og søsterskipet Draupner.

Verftet er først og fremst bekymret for kravet om at en skal øve på sjøsetting av Sleipners redningsbåt i fart. Siden hurtigbåtene kan stoppe på tre til fire båtlengder mener verftet det ikke ville være noe praktisk behov for sjøsetting av redningsbåten i fart.

I faksen kommer det også fram at verftet har rotet vekk tidligere korrespondanse fra Sjøfartsdirektoratet om evakueringsplanene for Sleipner.

(Dagbladet :på nettet)