Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarte politiet før barnedrap

Tirsdag 4. juli ringte en bekymret mor til politiet i Vest-Agder. Hun var redd for at eks-mannen ville skade datteren. Neste dag ble den to år gamle jenta skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datteren var hjemme hos sin 32 år gamle far på Fjotland, da mora skjønte at det kunne skje en tragedie. Hun ringte politiet, som mente at de ikke hadde grunnlag for pågripelse.

Ved 16-tida neste dag ringte hun til politiet igjen. De overlot saken til barnevernet. Da barnevernet rykket ut 90 minutter seinere, hadde faren skutt og drept både jenta og seg sjøl med haglegevær, skriver Fædrelandsvennen.

Politiinspektør Bjørgulv Rygnestad i Vest-Agder politidistrikt bekrefter at politiet fikk flere meldinger om at det kunne skje en tragedie.

- Vi kom frem til at det eneste vi kunne gjøre var å sende saken til barnevernet. Vi hadde ikke grunnlag for en pågripelse, sier han til avisa.

I begynnelsen av mars beslagla politiet 32-åringens jaktvåpen og våpenlisens da de bisto med å tvangsinnlegge mannen på psykiatrisk avdeling ved Vest-Agder sentralsykehus.

Moren ønsker etterspill

Politiet i Vest-Agder har valgt å ikke koble inn politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO).

- Etter å ha vurdert denne saken grundig, har jeg kommet fram til at politiet ikke kunne ha forhindret denne tragedien. Derfor har vi valgt å ikke sende saken til SEFO, sier politiinspektøren.

Nå har 2-åringens mor kontaktet advokat.

- Jeg har bedt om å få papirene i saken oversendt fra politiet. Hvis jeg mener det har skjedd noe kritikkverdig, vil jeg ta fatt i det. Jeg vet at politiet gjorde noe, men om de gjorde nok, vet jeg ikke, sier morens advokat Morten Rynning i Flekkefjord til Dagbladet.

Han vil vurdere å be SEFO se på saken, selv om politiet selv mener det ikke er nødvendig. Advokaten vil heller ikke utelukke at han vil be om etterforskning av barnevernets behandling av saken.

- Hva ønsker jentas mor å oppnå med en eventuell etterforskning?

- Min klient ønsker først og fremst en gjennomgang av hva som virkelig skjedde da hun mistet datteren sin. Hvis vi finner noe kritikkverdig i politiets eller barnevernets behandling av saken, ønsker hun et etteroppgjør, sier Morten Rynning.

Fylkesmannen i Agder skal vurdere saken, for å se om saken er korrekt behandlet av barnevernet. SEFO i Agder var ikke kjent med saken da Dagbladet kontaktet dem i ettermiddag.

- Jeg vil ta kontakt med politiet for å eventuelt ta opp saken på eget initiativ, sier SEFO-medlem advokat Odd Holch-Steen i Arendal til Dagbladet.

De pårørende ønsket ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media