Advarte selv om corona-bøter

«Jeg tenker at hvis du har 10 000 kroner for mye, så ryker de pengene på at du er for mange på det selskapet. Så ikke gjør det», sa Erna Solberg dager før samlingene på Geilo.

- RISIKERER BOT: På en pressekonferanse 3. januar understreket Erna Solberg at man kan bli bøtelagt for brudd på smittevernreglene. Politiet etterforsker nå om Solberg og familien brøt smittevernbestemmelsene to dager på rad i vinterferien. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag opplyser politiet at de har åpnet etterforskning av statsminister Erna Solbergs bursdagssamling på Geilo 25. og 26. februar, for å avklare hvorvidt covidforskriften ble brutt.

Covidforskriftens bestemmelser om arrangementer og private sammenkomster har blitt endret en rekke ganger siden oktober.

Men 3. januar innførte regjeringen et forbud mot mer enn ti personer på innendørs arrangementer. Regjeringen innførte også et forbud mot mer enn fem personer i private sammenkomster, som seinere har blitt økt til ti personer.

Solberg sa følgende om forskriften, som fortsatt gjelder i dag, 3. januar:

«Vi strammer inn smitteverntiltakene over hele landet, og innfører altså følgende regler de to første ukene i januar …»

« … Det kan maksimalt være ti personer på innendørs arrangementer på offentlige steder, eller i lånte eller leide lokaler …»

« … Dette er altså regler som vil komme i forskrift. Altså pålegg som du må følge, og som du kan bøtelegges for dersom du ikke gjør det …»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer