Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarte skole og politiet uten å bli hørt

Mor om voldteksdømt: Datteren min syntes han oppførte seg merkelig, nesten som et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Familien til gutten som ble voldtatt har krav på å få vite det. Jeg sa ifra til rektor på Majorstuen skole om mannen allerede i oktober, sier en kvinne, som velger å være anonym av hensyn til datteren.

Nå har hun sendt brev til utdanningsetaten i Oslo kommune og til politimester Anstein Gjengedal, og klaget over det hun mener er unnfallenhet både fra skolens og politiet side.

Spilte Playstation

Fredag kom datteren hjem fra politiet etter halvannen time i avhør. Femten skolekamerater skal gjennom tilsvarende avhør etter at en 15 år gammel gutt i forrige uke anmeldte en tidligere idrettskjendis (32) for voldtekt. Overgrepet skal ha skjedd i midten av desember, ifølge politiet, etter at mannen og gutten hadde «chattet» på Internett. Men allerede i oktober meldte kvinnen fra om den mistenkelige mannen.

- Jeg fikk vite ved en tilfeldighet at datteren min, og mange av vennene hennes, deriblant gutten som nå har anmeldt mannen, pleide å tilbringe mye tid hjemme hos 32-åringen. Datteren min syntes mannen oppførte seg merkelig, nesten som et barn, forteller kvinnen til Dagbladet.

Hun meldte straks fra til rektor da hun hørte om mannen, og rektor lovet å ringe politiet. Flere av jentene sluttet å oppsøke mannen, mens en del gutter fortsatt dro på besøk.

N å har en av dem anmeldt mannen for voldtekt.

Dømt for åtte overgrep

image: Advarte skole og politiet uten å bli hørt

I 2005 ble mannen dømt til ett år og ti måneders fengsel for seksuelle overgrep mot sju gutter og ei jente. To av barna var under 14 år da overgrepene skjedde. Kvinnen fikk sjokk da hun etter fredagens avhør oppdaget at mannen hun advarte politiet mot i oktober, tidligere er straffedømt for seksuelle overgrep.

Nå raser hun mot skolen og politiet for at ingenting ble gjort da hun slo alarm.

- Politiet sa til meg at de ikke hadde funnet ham på adressen de trodde han oppholdt seg på. Men hvor vanskelig kan det være å finne en mann på Majorstua? Kunne de ikke bare ringt meg opp igjen, spør kvinnen oppgitt.

Hun er sjokkert over at politiet ikke satte større krefter inn på å undersøke bekymringsmeldingen, etter at hun oppga fullt navn på mannen.

Avdelingssjef Hanne Persson på forebyggende avdeling ved Majorstuen politistasjon sier til Dagbladet at politiet forsøkte å finne mannen, uten hell.

- Vi fikk oppgitt feil navn på mannen, derfor fant vi ham ikke verken i registrene våre eller på den aktuelle adressen. Vi la ned ganske mye arbeid for å prøve å oppspore mannen. Nå har vi funnet ham, og det er det viktigste, sier Persson.

- Men kunne dere ikke tatt kontakt med denne moren da dere ikke fant ham?

- Vi får stadig inn meldinger av denne typen, og må prioritere de sakene der opplysningene vi trenger, foreligger, sier hun. Nå blir saken etterforsket av sedelighetsavsnittet på Grønland politistasjon.

MAJORSTUEN SKOLE: Rektor på Majorstuen skole i Oslo avviser at hun har gitt politiet feil navn. Personene på bildet har ingen tilknytning til den aktuelle saken. Foto: Stian Haraldsen
MAJORSTUEN SKOLE: Rektor på Majorstuen skole i Oslo avviser at hun har gitt politiet feil navn. Personene på bildet har ingen tilknytning til den aktuelle saken. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

Rektor på Majorstuen skole, Ida Nordstrand, avviser at hun har gitt politiet feil navn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media