Advokat: - Bevisene ikke styrket

De fire trippeldrapssiktede ble varetektsfengslet for fire nye uker i dag. Politiet ba om åtte uker. - Retten har kontant avvist at bevisene mot de fire siktede i Orderud-saken er styrket, sier advokat Frode Sulland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedre Romerike forhørsrett avsa i dag kjennelsen om fire nye uker i varetekt for de siktede.

Både forsvareren til Veronica Orderud og forsvareren til Per Kristian Orderud påkjærte kjennelsen til lagmannsretten. Også politiet påkjærte kjennelsen for de to.

De to andre siktede, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød, tok betenkningstid, og politiet vil ikke påkjære kjennelsen for disse to før de eventuelt selv påkjærer fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

Politiinspektør Kristin Barth Larsen sier NTB at bevisene og mistanken mot de fire er styrket etter forrige fengslingsmøte.

- I tillegg gjenstår mye og nitidig etterforskningsarbeid. Derfor ba vi om åtte uker. Men retten vurderte det dithen at den ikke ville fravike lovens hovedregel om ordinære fire ukers varetektsforlengelse. Det tar vi til etterretning, sier Barth Larsen.

Skuffelse

- Jeg gruer meg til å fortelle Veronica Orderud at hun må tilbringe fire nye uker i fengslig forvaring. Hun er sliten og nedbrutt og orket ikke å møte i retten mandag. Hun er heller ikke i stand til å bli avhørt av politiet, sier Sulland.

I løpet av varetektstiden har hun vært innlagt på psykiatrisk avdeling ved Akershus sentralsykehus.

- Det er interessant å legge merke til at retten ikke godtok politiets ønske om åtte nye uker. Jeg kan ikke se at politiet har fått særlig gehør for at mistanken mot de fire er styrket, sier advokatfullmektig Jarl Borgvin Dørre, som forsvarer Per Kristian Orderud.

- Han synes dette nå begynner å bli en veldig tung belastning, og han var skuffet etter fengslingsmøtet. Han er også veldig opptatt av hva som skjer med konas helsetilstand.

Kjøpekontrakt

Dommer Åge Karlsen skal i sin kjennelse ikke i særlig grad ha vurdert spørsmålet om underskriften på kjøpekontrakten til Orderud gård er forfalsket, noe eksperter fra Kripos mener den kan være. Det er blitt mer enn antydet fra politiets side at det er Per Kristian Orderud som skal ha forfalsket farens underskrift. Det er tvisten om eiendomsretten til gården politiet mener kan være motivet for trippeldrapet.

- Han benekter kategorisk at han har forfalsket underskriften, sier Borgvin Dørre.

(NTB/Dagbladet :på nettet)