Advokat: - Ikke i tvil om at det forekommer krenkelser av menneskerettigheter på Trandum

Politiets utlendingsenhet kjenner seg ikke igjen i det.

STRIPSET: De innsatte ved Trandum forvaringssenter for utlendinger ble til slutt tøylet med strips av politiet. Advokat mener at frustrasjonen og protestene fra de innsatte delvis er berettiget. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
STRIPSET: De innsatte ved Trandum forvaringssenter for utlendinger ble til slutt tøylet med strips av politiet. Advokat mener at frustrasjonen og protestene fra de innsatte delvis er berettiget. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter hva Dagbladet erfarer skal innsatte ved Trandum forvaringssenter for utlendinger avtalt å ikke komme inn etter dagens siste lufting. Dette førte til en massiv politaksjon søndag kveld.

Det var ved sjutiden søndag kveld at politiet fikk melding om massehærverk på Trandum, som ligger utenfor Jessheim i Romerike. Da politiet kom fram til stedet, hadde de innsatte barrikadert inngangen til luftegården med hagemøbler. Politiet var på sin side utstyrt med skjold og gassmasker, og rundt 60 politifolk skal ha vært på stedet, samt brannvesen og ambulanse.

En av de innsatte sa til Dagbladet at de streiket i protest mot forholdene på internatet. De mente at forholdene i fengslene er bedre enn på Trandum, som er et transittmottak for asylsøkere som har fått endelig avslag.

Etter en time med kaos, og hvor det viste seg vanskelig for politiet å få kontroll på situasjonen, ga politiet demonstrantene et ultimatum, mens brannvesenet testet trykket i brannslangen.

- Kom ut frivillig, ellers spyler vi dere, rapporterte Dagbladets fotograf på stedet.

Omtrent halvparten av de innsatte kom da ut og ble iført håndjern og ført ut. Politiet fikk så kontroll over situasjonen. Et titalls personer ble pågrepet, og ingen ble skadet, ifølge politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.