Advokat: - Større sjanse for utlevering av French

Positive signaler fra Kongo.

VIL HJEM: Joshua French sitter nå alene på dødscella i Kongo etter Tjostolv Molands død. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
VIL HJEM: Joshua French sitter nå alene på dødscella i Kongo etter Tjostolv Molands død. Foto: Tore Bergsaker / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det jeg kan si er at vi opplever en større grad av positivitet fra kongolesisk side. Det er en større sjanse for utlevering eller soningsoverføring, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, sier Hans Marius Graasvold til ABC Nyheter.

Nettavisen viser til at president Joseph Kabila har åpnet for et amnesti for politiske og militær fanger. Ifølge Graasvold ønsker Kabila å gi amnesti til flere fanger, men at det hele vil bli avgjort i en politisk prosess.

- Vi er veldig positive til dette, men vi har ikke mottatt noen bekreftelse om Joshua står på listen over fanger som vil bli løslatt, sier han.

Joshua French og Tjostolv Moland ble pågrepet i Kongo i 2009 og senere dømt til døden for drap og spionasje. 18. august ble Moland funnet død i fengselet. (NTB)