Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat anklager politiet for kidnapping

Advokat Fridtjof Feydt mener Politiets utlendingsenhet ikke bryr seg om domstolene og kidnapper folk.

OPPRØRT :  Advokat Fridtjof Feydt mener Politiets utlendingssenhet kidnappet en kvinne som skulle uttransporteres fra Norge. - Til tross for at retten sa nei til å fengsle henne, pågriper politiet henne og kaster henne i fengsel. Det er ren kidnapping, sier Feydt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPRØRT : Advokat Fridtjof Feydt mener Politiets utlendingssenhet kidnappet en kvinne som skulle uttransporteres fra Norge. - Til tross for at retten sa nei til å fengsle henne, pågriper politiet henne og kaster henne i fengsel. Det er ren kidnapping, sier Feydt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6. desember ble en 70 år gammel kvinne fra Etiopia framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett. Kvinnen som skal utvises fra Norge ble løslatt.

- Retten mente det ikke var grunnlag for å varetektsfengsle henne. I går - fire dager etter at retten avviste fengslingsbegjæringen - blir kvinnen arrestert og kjørt til asylfengselet på Trandum. Dette gjør Politiets utlendingsenhet til tross for at retten har slått fast at det ikke er grunnlag for å fengsle henne. Dette er ikke noe annet enn ulovlig frihetsberøvelse, sier advokat Fridtjof Feydt til Dagbladet.

Feydt mener Politiets utlendingsenhet viser mangel på respekt for rettens avgjørelse.

- Jeg krever at det blir iverksatt etterforskning av de som er ansvarlig for denne ulovlige frihetsberøvelsen. Dette er et overgrep, og kan ikke beskrives som noe annet enn en kidnapping, sier Feydt.

Den etiopiske kvinnen skal etter planene uttransporteres fra Norge i dag.

Politiadvokat Jon Andreas Johansen i Politiets utlendingsenhet avviser på det mest bestemte at politiet har gjort noe ulovlig eller kritikkverdig. 

- Kvinnen ble pågrepet kort tid før uttransportering. Dette er innenfor gjeldende regelverk. Påstandene om kidnapping fra advokat Feydt får stå for hans regning. Det er ikke korrekt. Vi hentet kvinnen tirsdag, og kjørte henne til Politiets utlendingsinternat på Trandum, hvor hun i dag skal sendes ut av Norge, sier Politiadvokaten.