Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Advokat annonserte samboere for sexsalg

Politiet mener oslomannen har hentet to afrikanske kvinner til Norge som kjærester, for så å leie dem ut til gjentatte voldtekter med ukjente menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen i 50-åra ble pågrepet på sitt advokatkontor i Oslo sentrum mandag, siktet for menneskehandel, voldtekt og hallikvirksomhet med to afrikanske samboere. I går ble han varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett. Han forklarte seg for retten, men erkjenner ikke straffskyld for noen av siktelsens tre punkter.

- Han er fortvilt, og har ingen forståelse for siktelsen. Han har en løpende advokatpraksis og dette volder mye problemer for ham, sier advokatens forsvarer, Arild Holden.

Annonser på nettet

Grunnlaget for siktelsen er flere avhør av de to afrikanske kvinnene. Mannen skal ifølge advokat Holden ha møtt begge kvinnene på reise i Afrika.

- Der har de innledet kjærlighetsforhold, sier Holden til Dagbladet.

Etterpå har barneadvokaten brakt kvinnene fra deres felles hjemland og til Norge. Den ene kvinnen giftet han seg med i Norge i 2006, den andre var han samboer med i 2007.

- Kvinnene har kommet til landet for å leve et vanlig liv med en norsk mann. Men hans noe spesielle samlivsform viste seg å omfatte også vold og trusler, sier politioverbetjent og leder for STOP-prosjektet ved seksjon for Organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Øyvind Nordgaren.

Ifølge politiet skal kvinnene ha blitt tvunget til å ha sex med flere andre menn mot sin vilje. Etter det Dagbladet erfarer, skal mannen også ha annonsert for dette sexsalget på Internett.

ALVORLIG SIKTELSE: Advokaten i 50-åra er blant annet siktet etter den lite brukte paragrafen om menneskehandel i straffeloven.
ALVORLIG SIKTELSE: Advokaten i 50-åra er blant annet siktet etter den lite brukte paragrafen om menneskehandel i straffeloven. Vis mer

Det skal imidlertid ikke ha vært penger som har vært hovedmotivet bak voldtektene, men heller advokatens seksuelle preferanser.

- Et sjokk

Den første anmeldelsen, som politiet fikk for omtrent et halvt år siden, ble etterforsket som en sedelighetssak. Men etter at den andre kvinnen anmeldte advokaten for bare kort tid siden, ble saken overført til STOP-prosjektet.

- Jeg kan bekrefte at vi har siktet en mann for menneskehandel, hallikvirksomhet og voldtekt. Han er siktet for menneskehandel fordi politiet mener han har utnyttet noen i en sårbar situasjon, sier Nordgaren til Dagbladet.

Advokaten har ifølge egen hjemmeside spisskompetanse i barne- og barnevernssaker. Han har også privat engasjert seg sterkt i barnefordelingssaker, og brenner for at både far og mor skal ha like rettigheter ved samlivsbrudd.

Han har vært gift fem ganger, sist med den ene av de to afrikanske kvinnene. De andre ekteskapene har vært med østeuropeiske kvinner, men politiet vil ikke si noe om de mistenker flere forhold.

- Etterforskningen vil vise om siktelsen skal utvides, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan.

Advokaten jobber sammen med en kvinnelig advokatfullmektig i sitt firma. Hun var til stede på kontoret da advokaten ble pågrepet mandag.

- Det kom som et sjokk på meg, sier kvinnen til Dagbladet.

Flere beslag

De to kvinnene befinner seg nå i Norge, og saken er svært belastende for dem. Deres bistandsadvokat, Gro Wildhagen, vil ikke si noe om hvordan de har opplevd saken.

Politiet har gjort flere beslag hos mannen, blant annet dokumenter, datautstyr og ulike gjenstander både på hans kontor og i boligen hans.

- En del av beslagene er åpenbart til gunst for min klient, sier forsvarer Holden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media