Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat Arild Holden: - Puttet i bur og glemt

«Terroristen» på isolat i 70 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går krevde advokat Arild Holden at 29-åringen som er anklaget for å være hovedmann i den såkalte terrorsaken, umiddelbart blir løslatt.

-  Det er uakseptabelt å behandle mennesker på en slik måte, sier advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

I en telefaks til politiadvokat Thomas Blom i Politiets sikkerhetstjeneste fastslår Holden at det er uforholdsmessig å holde den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse isolert.

-  Vi har begjært ham løslatt. Det blir rettsmøte i Oslo tingrett i morgen, sier advokat Arild Holden.

Torturkommisjonen

Etter at politiet arrestert 29-åringen tirsdag 19. september, er han blitt holdt isolert.

-  23 timer døgnet sitter han på celle i avdeling A i Ringerike fengsel. Torturkommisjonen har tidligere kommet med kraftig kritikk mot slike overgrep i norske fengsler, sier advokat Holden.

Sist torturkommisjonen kom med kritikk av forholdene i norske fengsler, skrev kommisjonen at den til og med hadde funnet et eksempel på at en fange var holdt isolert i 77 dager.

ISOLERT: Mannen som er hovedmistenkt i den såkalte terrorsaken, har sittet påisolat i 70 dager. Hans advokat sier behandlingen er umenneskelig. Foto: DAGBLADET/NINA HANSEN
ISOLERT: Mannen som er hovedmistenkt i den såkalte terrorsaken, har sittet påisolat i 70 dager. Hans advokat sier behandlingen er umenneskelig. Foto: DAGBLADET/NINA HANSEN Vis mer

-  29-åringen er puttet i buret og glemt, sier advokat Arild Holden oppgitt.

Protest

Etter hva Dagbladet forstår, vil Politiets sikkerhetstjeneste på det sterkeste motsette seg kravet om at 29-åringen skal løslates.

-  Han har ikke fått snakket med sine foreldre, han har åpenbart et forklaringsbehov overfor dem, sier Holden.

Advokaten mener at rettsstaten Norge ikke kan være bekjent av å holde fanger isolert i 70 døgn.

De få gangene 29-åringen ikke har sittet på isolat, er han blitt framstilt for fengsling eller vært i avhør med terroristjegerne i PST.

Sammen med tre andre menn er 29-åringen siktet for å ha planlagt å sprenge den israelske og amerikanske ambassaden i Oslo i lufta. Mennene er også siktet for å ha skutt mot synagogen i Oslo tidligere i høst.

Samtlige fire nekter straffskyld.

TORTUR: Advokat Arild Holden har begjært sin klient løslatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!