Advokat arrestert

En Oslo-advokat i begynnelsen av 40-åra er arrestert i en større konkurskrimsak. Kriminalpolitiet skal ha beslaglagt en million kroner på en konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Advokaten, som er varetektsfengslet, nekter straffskyld på det mest bestemte, etter det Dagbladet får opplyst.

Bakgrunnen for arrestasjonen er en konkurs i 1996 hos en profilert forretningsmann (35). Den siktede advokaten - som arbeider i et kjent advokatfirma - skal ha drevet forretninger sammen med 35-åringen.

Konkursbo

Etter det Dagbladet får opplyst, er det mistanke om at flere millioner er unndratt fra den omtalte konkursen - i tillegg til det beslaglagte millionbeløpet.

Advokaten er siktet for ha medvirket til at midler urettmessig er unndratt konkursboet. Kriminalpolitiet har også ransaket advokatens kontor som et ledd i etterforskingen og har fått forhørsrettens kjennelse til å sjekke relevante bankkonti.
Forretningsmannen er også siktet i den omfattende saken som hovedmann. Advokaten er siktet for medvirkning til unndragelse, straffelovens paragraf 183.

Nedbrutt

Han er svært nedbrutt etter arrestasjonen og varetektsfengslingen i Oslo forhørsrett, og ble arrestert da han kom hjem fra utlandet etter en ferie for en uke siden.

Etter det Dagbladet får opplyst, har advokaten vært gjennom lange avhør og et rettsmøte. Han hevder å ha lagt kortene på bordet - uten at han foreløpig har klart å overbevise verken etterforskerne eller retten om at det ikke er skjellig grunn til mistanke om omfattende konkurskrim.

- Vi mener det er fare for bevisforspillelse i den nåværende fasen av straffesaken hvis advokaten blir løslatt fra varetektsfengsel. Derfor er det også pålagt brev- og besøksrestriksjoner, opplyser politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer