Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat berserk med leke-gevær

En 35-årig advokat ble i går kveld anholdt og satt i arresten etter å ha skutt på og truffet en tilfeldig forbipasserende i Oslo sentrum med et paintballgevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et paintballgevær skyter malingampuller. Ved anslag sprekker ampullen, og malingen merker målet.

- Jeg kan bekrefte at vi innbrakte en mann som er siktet for legemsfornærmelse med skadefølge. Han ble innbrakt etter å ha skutt med et paintballvåpen, og vil bli avhørt, sier politiinspektør Torunn Gran.

Mannen som ble truffet, anmeldte selv saken. Hvilke følger skyteepisoden får for advokaten, som er kommunalt ansatt, ville jourhavende ved Oslo politikammer i går kveld ikke uttale seg om.

Berserk

Øyenvitne til skyteepisoden var advokatens mangeårige venn, som selv forklarer hva som skjedde:

- Vi hadde vært på Aker Brygge og drukket en del pils, før vi dro til leiligheten min. Der viste jeg ham paintballgeværet til sønnen min. Da jeg gikk ut av rommet, tok han geværet og gikk berserk med det. Fra soveromsvinduet skjøt han først en haug med skudd mot Elvebakken videregående skole, og da han så to tilfeldige forbipasserende, skjøt han mot dem.

- Siktet han på dem med vilje?

- Ja, det gjorde han, ellers treffer du ikke folk slik han gjorde. Geværet har en rekkevidde på 100 meter, dette er kraftige saker.

Smertefullt

- Ett av skuddene traff en av de to forbipasserende i nakken. Mannen ble rasende og ringte straks politiet. De kom og tok med seg kameraten min. Nå sitter han i arresten.

Jeg angrer på at jeg viste ham geværet, men likevel synes jeg det er for dumt å skyte mot folk. Nå får han en skikkelig skrape, det tåler han.

- Hvordan føles det å bli truffet av et slikt skudd?

- Det gjør skikkelig vondt. Det er som å gå på hockeybanen mot Wayne Gretzky uten å ta på seg beskyttelse. Det gjør du bare ikke.

Mens det tilfeldige offeret i går kveld vasket av seg fargen fra de gule fargepatronene, vil nok advokaten i arresten erkjenne at gult ikke alltid er kult.