Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat beskrev en av de etterlyste terrorbrødrene som en «forvirret kameleon»

Nå jages han for å ha drept 12 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi jakter nå på brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32), som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot det satiriske magasinet Charlie Hebdo i Paris i går, hvor 12 personer ble skutt og drept.

Den franske statsministeren Manuel Valls sier til radiokanalen RTL at det er pågrepet flere personer i natt, i jakten på de to.

Men brødrene er forsatt på frifot, og politiet gikk i natt ut med bilder av dem og ba om hjelp fra publikum. Ifølge politiet er de to etterlyste brødrene trolig væpnet og farlige. Politiet skal ha startet jakten på de tre etter at Said Kouachi glemte igjen et ID-kort i fluktbilen.

En 18-åring som omtales som mistenkt meldte seg for politiet i natt, men flere medier melder at medelevene hans forteller at han var på skolen da angrepet mot Charlie Hebdo skjedde. 18-åringen meldte seg angivelig da han så navnet sitt blant de politiet søkte etter i sosiale medier. Han skal ha meldt seg sammen med sin far.

Arrestert i 2005 Cherif Kouachi er god kjent for fransk politi fra tidligere. Han ble arrestert i 2005, da han skulle reise til Irak, og ble siktet for å ha rekruttert et titalls personer til å reise for å kjempe med al-Qaida i Irak, skriver Metronews.

Under rettssaken mot ham i 2008 kom det fram at han drømte om å angripe jødiske mål i Frankrike, skriver New York Times.

Lik Dagbladet på Facebook

Begge brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i et fosterhjem i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, ifølge den franske avisa Libération. De skal ha hatt en sekulær oppvekst.

Said flyttet først til den franske hovedstaden, ifølge avisa, mens Chérif skal han ha jobbet som treningsinstruktør i Rennes før han flyttet etter. I Paris skal de ha bodd sammen med en muslimsk konvertitt.

Da Chérif Kaouachi ble arrestert i 2005 var det ifølge New York Times relatert til etterforskningen av Farid Benyettou, en da 26 år gammel mann som forsøkte å rekruttere unge menn til å dra til Syria og videre til Irak for å kjempe for al-Qaida, og som i taler rettferdiggjorde selvmordsbombing.

«Forvirret kameleon» Under rettssaken mot Cherif Kouachi skal advokaten hans ha beskrevet ham som en «forvirret kameleon» som ved siden av å følge «undervisningen» til Benyettou røyket marihuana, hørte på rapmusikk og beskrev seg selv som en «deltidsmuslim», skriver New York Times.

Han forklarte selv i retten at han kom i kontakt med det ekstreme miljøet etter USAs invasjon av Irak i 2003, og behandlingen av fangene i Abu Ghraib-fengslet. Han ble dømt til tre års fengsel, men hadde da allerede sonet tre år i varetekt, og ble derfor løslatt.

• Les også: En rekke aviser verden over, blant annet Dagbladet, trykker i dag tegninger fra Charlie Hebdo.
• Les også: Disse vitsetegningene kan ha vært massemordernes motiv.