Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat Brynjar Melings firma begjært konkurs

Berammet i Stavanger tingrett.

EIER FIRMAET: - Saken blir trukket av kemneren fredag, sier advokaten til Stavanger Aftenblad. Foto: ERLING HÆGELAND/ Dagbladet
EIER FIRMAET: - Saken blir trukket av kemneren fredag, sier advokaten til Stavanger Aftenblad. Foto: ERLING HÆGELAND/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kemneren i Stavanger har begjært Advokatfirmaet Meling AS konkurs, men saken vil bli trukket, opplyser Brynjar Meling til Stavanger Aftenblad.

Konkursbehandlingen er berammet i Stavanger tingrett tirsdag 3. februar.

Unntatt offentlighet - Det er en konkursbegjæring som har kommet inn, men bakgrunnen for denne er unntatt offentlighet, og vi har taushetsplikt, sier seksjonsleder Rita Valvik Meling hos Kemneren i Stavanger til Dagbladet.

- Men jeg kan bekrefte at Meling selv har gått ut i media og sagt at betalingen kommer, og når betalingen kommer, vil begjæringen bli trukket. Det gjelder alle slike saker, legger hun til.

Den 47 år gamle advokaten, som forsvarer blant andre mulla Krekar, eier firmaet som nå er begjært konkurs. Den siste tida har han jobbet på spreng for å prøve å omgjøre vedtaket om å tvangsbosette Krekar på Kyrksæterøra.

Krekar-kjennelse i morgen Meling mener beslutningen om tvangsflytting til Kyrksæterøra bryter med menneskerettighetene, og at den mye omtalte instruksen til justisminister Anders Anundsen må settes til side.

Mandag ble klagen behandlet i Oslo tingrett. Rettens kjennelse vil bli avsagt i morgen.

Firmaet Meling AS hadde i 2013 inntekter på 3,6 millioner kroner og et overskudd på 1,8 millioner før skatt, ifølge Stavanger Aftenblad.

Skattemyndighetene Brynjar Meling sier til Dagbladet at han viser til sine uttalelser til NTB.

Advokatfirmaet Meling opplyser til NTB at det torsdag har gjort opp alle utestående krav til Skatt vest og kemneren, og at det derfor ikke er konkurs.

- Vi har ingen uoppgjorte krav med kemneren eller Skatt vest. Det har vært et forhold som skattemyndighetene har valgt å løse med å begjære selskapet konkurs. Fremfor å ta en tvist om forholdet, har man valgt å betale beløpet fullt ut for å bli ferdig med saken, sier eier av firmaet, advokat Brynjar Meling, til NTB.

Dagbladet kommer med mer.