Advokat Dietrichson om Nokas-tiltalte Metkel Betew

Tynn som ei flis, ingen Nokas-raner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Aktor mener Metkel Betew (27) helt opplagt var en av ranerne som var inne i Nokas-bygget i Stavanger og stappet pengesedler i bager. Advokat Marius Dietrichson, som forsvarer Betew, argumenterter intenst for at Betew må utelukkes som en av ransmennene.

\'Ser inn i hjerterota\'

Betew er mørkhudet og påtalemyndigheten hevder at han er brillemannen som er helt maskert for å skjule sin hudfarge. Advokat Dietrichson har finstudert videopptakene fra Nokas-lokalene, og mener at Betew ikke kan være noen av personene som var i tellesentralen, heller ikke den helt maskerte brillemannen.

-Denne personen er svær, Betew er ei flis. Dette er ikke Betew, det ser jeg, det ser jeg langt inn i hjerterota, sa en svært oppglødd Betew-forsvarer i sin prosedyre i formiddag.

Han imøtegikk også aktors oppfatning om at briller er en del av Betews vanlige maskering når han begår lovbrudd. Advokaten viste til at også to hvithudete personer benyttet briller under Nokas-ranet.

Juridisk dragkamp

Dietrichson anklaget politiet for ikke å ha studert videopptakene godt nok. Han ville ha opptakene gransket av eksperter i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer