Advokat Dietrichson om Nokas-tiltalte Metkel Betew

Tynn som ei flis, ingen Nokas-raner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Aktor mener Metkel Betew (27) helt opplagt var en av ranerne som var inne i Nokas-bygget i Stavanger og stappet pengesedler i bager. Advokat Marius Dietrichson, som forsvarer Betew, argumenterter intenst for at Betew må utelukkes som en av ransmennene.

\'Ser inn i hjerterota\'

Betew er mørkhudet og påtalemyndigheten hevder at han er brillemannen som er helt maskert for å skjule sin hudfarge. Advokat Dietrichson har finstudert videopptakene fra Nokas-lokalene, og mener at Betew ikke kan være noen av personene som var i tellesentralen, heller ikke den helt maskerte brillemannen.

-Denne personen er svær, Betew er ei flis. Dette er ikke Betew, det ser jeg, det ser jeg langt inn i hjerterota, sa en svært oppglødd Betew-forsvarer i sin prosedyre i formiddag.

Han imøtegikk også aktors oppfatning om at briller er en del av Betews vanlige maskering når han begår lovbrudd. Advokaten viste til at også to hvithudete personer benyttet briller under Nokas-ranet.

Juridisk dragkamp

Dietrichson anklaget politiet for ikke å ha studert videopptakene godt nok. Han ville ha opptakene gransket av eksperter i USA.

- Da kunne de ha brukt tekniske duppeditter og målt lengder fra albuer til skulder, fra albu til hender, alle lemmer. Nå er det ikke mulig fordi overåkingskameraene er rigget ned. Men min gjennomgang viser at Metkel Betew må utelukkes som ransmann, understreket Marius Dietrichson.

INGEN NOKAS-RANER: Advokat Dietrichson hevder at klienten Betew ikke kan være en av ranerne. Foto: Erling Hægeland
INGEN NOKAS-RANER: Advokat Dietrichson hevder at klienten Betew ikke kan være en av ranerne. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Prosedyren viser mye av forsvarernes strategi, de hamrer løs på påtalemyndighetenes tekniske bevis og indisierekker. Det er en juridisk kamp om bevisenes tyngde og kraft, holder de til domfellelse eller er tvilen så sterk at tiltalte må frifinnes?

- Finnes det tvil, så skal tvilen legges til grunn, sa Dietrichson, som også fastholdt at Betews alibi for ransdagen er troverdig.

Metkel Betew hevder at han oppholdt seg hos en kamerat i Oslo den dagen Nokas ble ranet.