Advokat dømt for grov mishandling

I en årrekke skal advokat Bjørn Meltzer ha tyrannisert samboeren og sin egen sønn. I går ble han idømt to års ubetinget fengsel for grov mishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dommen fra Gulating lagmannsrett skal den profilerte advokaten i perioden 1992 til januar 1999 gjentatte ganger slått og skubbet sin sønn, tatt tak i hodet hans og dunket det i veggen. I beruset tilstand skal Meltzer flere ganger ha forulempet sin sønn ved å vekke han om nettene og holde ham våken.

Gnidd med urinvåt truse

Ved en anledning gnidde han en urinvåt truse mot sønnens ansikt. Han har også truet med å sende en av sine klienter på sønnen for å ta livet av ham.

Mishandlingen av sin tidligere samboer skal ha pågått fra 1985 og fram til høsten 2002. Advokaten har da ved en rekke anledninger slått, sparket, dyttet og lugget henne, samt holdt henne våken om nettene.

-  Dommen er grundig og vi har fått fullt medhold. Mishandlingen er grov og har foregått over lengre tid. To års fengsel er dermed en passende reaksjon, sier aktor Jarle Golten Smørdal til Dagbladet.

Ifølge Bergensavisen frifant Bergen tingrett 14. oktober i fjor Meltzer for mishandlingen av samboeren, blant annet for å ha brukket fingeren hennes i 1996. Dommen ble da satt til 90 dager betinget fengsel, og ble anket av statsadvokaten i Hordaland.

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff la ned påstand om full frifinnelse for sin klient i Gulating lagmannsrett.

Moralsk dom

-  Jeg er ganske forferdet over at en lagmannsrett bruker bevis helt ukritisk. Kildekritikk har i dette tilfellet vært fraværende, og retten har hevet seg over enhver innsigelse. Dette er mer en moralsk dom enn en riktig dom, mener Staff.

Meltzer ble også dømt til å betale sin sønn oppreisning på 25 000 kroner.

DØMT: Bergensadvokaten Bjørn Meltzer må i fengsel for grov psykisk og fysisk mishandling mot sin egen sønn og tidligere samboer. Det avgjorde Gulating lagmannsrett i går.