Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat dømt for vitnepåvirkning

Advokat Thor Bache-Wiig er i Kristiansand tingrett dømt for å ha påvirket et vitne i en narkotikasak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Bache-Wiig er dømt til seks måneders fengsel, hvorav 45 dager gjøres ubetinget og resten betinget med en prøvetid på to år, skriver NTB.

Bache-Wiig har stått tiltalt for press og trusler mot et sentralt vitne i en narkotikasak i Kristiansand i 2001.

Bache-Wiig mister ikke retten til å virke som advokat.

-Det er under sterk tvil at han slipper rettighetstap. Det har gått lang tid og Bache-Wiig har praktisert upåfallende som advokat i flere år etter dette, står det i dommen, ifølge VG Nett. 

- Vi er veldig glade for at retten mener at Bache-Wiig ikke har mistet den tilliten han må ha for å jobbe som advokat, sier Bache-Wiigs forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Saken mot Bache-Wiig kom opp etter at han i 2001 forsvarte en mann som var tiltalt for å ha solgt 1,8 kilo amfetamin. Politiets hovedvitne møtte aldri opp i retten, og det førte til at den tiltalte fikk lavere straff.

Men politiet avlyttet en samtale der Bache-Wiig ba om at politiets vitne ikke møtte i retten. 

Bache-Wiig skal ifølge statsadvokaten ha benyttet en torpedo til å true vitnet fra å møte i retten. Den 30 år gamle toprpedoen ble på sin side dømt til ni måneders fengsel, hvorav 90 dager ubetinget.

Bache-Wiig hevder selv at han ikke har medvirket til å påvirke vitnet, men at han kun har gitt uttrykk for at han var fornøyd med at vitnet ikke møtte.

<B>MÅ I FENGSEL: </B>Advokat Thor Bache-Wiig (t.h.) er dømt til fengsel av tingretten i Kristiansand. Her avbildet i tinghuset i Kristiansand, sammen med sin forsvarer John Christian Elden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!