SKJULTE ANSIKTET:  Den siktede statsadvokaten skjulte ansiktet med et håndkle da han ankom rettslokalet i Borlänge i mai. Nå er han dømt for tre voldtekter på mindreårige. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
SKJULTE ANSIKTET: Den siktede statsadvokaten skjulte ansiktet med et håndkle da han ankom rettslokalet i Borlänge i mai. Nå er han dømt for tre voldtekter på mindreårige. Foto: Ulf Palm / TT / NTB ScanpixVis mer

Advokat dømt til fengsel for overgrep i Sverige

Dom på tre og et halvt års fengsel etter tre voldtekter av mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk mannlig statsadvokat er dømt til fengsel i tre og et halvt år for blant annet tre tilfeller av voldtekt av barn, melder NTB.

Han dømmes også til å betale erstatning til ofrene på drøyt 250 000 svenske kroner.

- Uvanlig dom på advokat - Dette er et ganske unikt tilfelle. I alle fall er det veldig, veldig uvanlig at en representant for påtalemyndighetene blir dømt for brudd som dette, sier aktor Anders Jakobsson ifølge Aftonbladet.

To av voldtektene statsadvokaten er dømt for skal være på jenter på 14 år. Den første skjedde i en bygd i Dalarna i 2009, og en annen i Hälsingland fem år etter.

I tillegg dømmes han for kjøp av seksuelle tjenester og for å ha tatt seg inn i påtalemyndighetens datasystemer i 58 tilfeller.

Det siste gjorde han for å hente ut informasjon om personer som han ikke hadde tillatelse til å besitte, noe som igjen gjorde at politiet kom på sporet av den dømte.

Kommer til å klage inn dommen I dommen heter det også at mannens forbrytelse har skadd tilliten til rettssystemet, blant annet ved å utnytte sine relasjoner til et innkalt vitne i en rettsak.

Mannen har i en årrekke vært aktor i straffesaker som dreier seg om seksuelle overgrep.

Ifølge den dømtes forsvarer kommer han til klage inn dommen.