Advokat etterforskes

Klienten brukte telefonen til advokat Sigurd Klomsæt og ringte vitner. Selv raser advokaten mot Arendal-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld var advokat Klomsæt i avhør etter at det ble kjent at klienten Jonas Wold ringte fra Klomsæts telefon for å påvirke folk som skal vitne i retten. Advokaten hevder han var på do da dette skjedde.

Klomsæt forlangte selv å bli avhørt av politiet i går kveld mistenkt for påvirkning av vitner, noe som kan straffes med inntil 10 års fengsel. Tre fengselsbetjenter skal ha sagt i politiavhør at Klomsæt ikke ble låst ut besøksrommet, og at han ikke var på do da Wold brukte telefonen, melder P4.

- Jeg har fortalt sannheten, sa Klomsæt etter avhøret som var over ved midnatt.

Advokaten er rasende og mener dette kan være et takk for sist etter at han anmeldte politifolk i Arendal til SEFO.

- Nå vil jeg ta et oppgjør med den type aktivitet som skjer fra noen for å sverte en forsvarer som gjør jobben sin, sier Klomsæt og lover at han skal ta opp saken i retten i dag.

Politiadvokat Jan Atle Hansen bekrefter at de fortsatt etterforsker kontakten mellom Wold og vitner i saken, men vil ikke kommentere Klomsæts eventuelle rolle i saken, opplyser P4.

Mannen Wold ringte skal ha brakt beskjeder videre fra Wold til andre vitner og medtiltalte. Onsdag fikk retten også opplest flere brev Wold har skrevet for å påvirke vitner.

Narkotikatiltalte Wold er mistenkt for storstilt hvitvasking av penger og rettssaken pågår nå i Grimstad.

RASER: Advokat Sigurd Klomsæt etterforskes for å ha gitt en klient muligheten til å påvirke vitner. Selv raser han mot Arendal-politiet, som han mener bare er ute etter hevn.