Advokat filmet med buksa nede

Den kjente advokaten hevder han ble lokket i ei felle da han ble videofilmet hjemme hos en kvinnelig klient (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Bak lukkede dører ble videofilmen som viser advokaten mens han trær på et kondom, vist fram i Skien og Porsgrunn tingrett. Advokaten var hjemme hos kvinnen for å diskutere en barnevernssak.

Kvinnen hevdet hun hadde blitt utsatt for seksuelle tilnærmelse av advokaten tidligere. For å sikre seg bevis, videofilmet hun det neste møtet fra et skjult kamera i bokhylla.

- Grisete

- Jeg håpet ikke at noe ville skje. Men filmingen var min sikkerhet. Ingen ville trodd på meg om jeg ikke hadde bevis, sa kvinnen.

- Det er motbydelig av en advokat å gjøre noe slik. Jeg var i en meget sårbar situasjon. Det visste han temmelig godt. Jeg kaller det grisete, fortsatte hun.

Hun avviste at hun hadde arrangert filmingen for å presse advokaten for penger. I retten vil det bli dokumentert at det har vært kontakt mellom advokaten og kvinnens mor, og at det var snakk om å få til et privat forlik dersom han betalte 350000 kroner. Advokatens anmeldelse om utpressing er henlagt av påtalemyndigheten, men avgjørelsen er påklaget til Riksadvokaten av forsvareren, John Christian Elden.

- Jeg hørte at advokaten ville betale 30 000 kroner for å få saken ut av verden. Da sa jeg til mamma at det måtte være ti ganger mer, fortalte den 26 år gamle kvinnen.

- Felle

Kvinnen hevder å ha blitt utsatt for kraftige trusler og press for å trekke anmeldelsen og ta på seg alt ansvar for det som skjedde. Hun avviste at hun hadde satt seg i sofaen ved siden av advokaten for å skaffe sexbevis på film.

- Jeg er ikke ute etter penger. En som han burde ikke være få være advokat!

Tiltalte hevder han ble lokket i ei felle, og at alt var arrangert.

- Hun ville prøve piercingen hun hadde i tunga på meg. Jeg lot meg overtale, sa advokaten i retten.

Han hevdet kvinnen tok initiativet. Da hun var delvis avkledd og han hadde trædd på et kondom, skal hun ha blitt skremt. Hun ringte ei venninne, som kom etter få minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer