Advokat forventer at Mubarak blir løslatt

- Det eneste som gjenstår er en enkel administrativ prosedyre som ikke bør ta mer enn 48 timer.

DØMT TIL LIVSVARIG FENGSEL: I fjor ble Hosni Mubarak dømt til livsvarig fengsel for å ha medvirket til drap på demonstranter under den såkalte arabiske våren. Nå forventer hans advokat at han kan bli løslatt i løpet av de nærmeste dagene. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
DØMT TIL LIVSVARIG FENGSEL: I fjor ble Hosni Mubarak dømt til livsvarig fengsel for å ha medvirket til drap på demonstranter under den såkalte arabiske våren. Nå forventer hans advokat at han kan bli løslatt i løpet av de nærmeste dagene. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokaten til Egypts tidligere president Hosni Mubarak regner med at hans klient vil bli løslatt i løpet av få dager.

Advokaten viser til at Mubarak er frikjent for korrupsjonsanklager, og at det nå er lite som står i veien for en løslatelse, melder NTB.

Korrupsjonsanklagene er nemlig den eneste juridiske grunnen til å fortsatt holde den tidligere presidenten bak lås og slå, skriver Reuters.

I løpet av uka skal retten behandle en annen korrupsjonssak, men her skal Mubarak ha gått med på en avtale om å gjøre opp for seg.

- Det eneste som gjenstår er en enkel administrativ prosedyre som ikke bør ta mer enn 48 timer. Han bør være fri innen slutten av uka, sier advokat Fareed El-Deeb i formiddag.

Mubarak (85) ble avsatt våren 2011 i forbindelse med massive demonstrasjoner mot det dåværende regimet. I fjor ble han dømt til livsvarig fengsel for å ha medvirket til drap på demonstranter under den såkalte arabiske våren.

I januar fikk han imidlertid medhold i at saken skal behandles på nytt.

Mubarak styrte Egypt i flere tiår med sterk støtte fra hæren. Hæren besluttet imidlertid å støtte folkeopprøret mot Mubarak og etablerte etter avsettelsen et overgangsstyre.

I fjor vant islamistene valget på ny nasjonalforsamling, men etter kuppet 3. juli er militæret tilbake ved makten i Egypt.

Dagbladet kommer med mer.