Advokat Fridtjof Feydt er død

Den kjente advokaten ble 74 år gammel. - De «svake» har nå mistet en av sine sterkeste forkjempere, uttaler familien etter det uventede dødsfallet.

PROFILERT: Advokat Fridtjof Feydt i kjent positur i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PROFILERT: Advokat Fridtjof Feydt i kjent positur i retten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte advokaten Fridtjof Feydt er død, 74 år gammel. Det bekrefter familien overfor Dagbladet onsdag.

Feydt døde uventet natt til 9 nov 2020, omringet av nærmeste familie i sitt eget hjem, skriver familien i en pressemelding.

74-åringen var en av Norges mest kjente forsvarsadvokater, og hadde blant andre Pål Enger og, i en periode, David Toska på klientlista. Han har også vært bistandsadvokat i noen av Norges største saker, deriblant Therese-saken.

- Kjempet for de svake

Kona og barna beskriver Feydt som en bauta i norsk rettsvesen og forsvarsadvokatembete gjennom nesten fem tiår. Han startet selv som advokat i 1974.

- Han viet sitt liv i advokatfrakken til å kjempe for de svakes rettigheter og likhet for loven. Han elsket å undervise, være sensor og mentor, læremester og kollega, skriver familien, og legger til:

- Feydt elsket advokatyrket, og prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Han jobbet utrettelig og med en ukuelig optimisme for sine klienter. Han var kjent for å alltid se mennesker og deres verdi, uavhengig av status, tro, legning, etnisitet, eller økonomi. Mang en klient har kalt Fridtjof for sin reservepappa. De «svake» har nå mistet en av sine sterkeste forkjempere.

- Dypt savnet

Familien beskriver videre Feydt som en mann med uhøytidelige væremåte, et åpent vesen og enorm lojalitet blandet med en rampete forkjærlighet for å provosere og sjokkere.

- Han var et arbeidsjern som elsket jobben sin, og alltid gledet seg til å gå på jobb for å «kjempe for de svake i samfunnet». Fridtjof er svært elsket og en umistelig ektemann, far, svigerfar, morfar, farfar og venn. Han etterlater seg et stort tomrom, og han er dypt savnet, skriver familien i pressemeldingen.

Mistet nær kollega

Med Feydts bortgang er også den siste halvparten av det velkjente advokatfirmaet Feydt og Hamborgstrøm gått bort.

Feydt mistet for to år siden sin mangeårige kollega Christine Hamborgstrøm (58) på grunn av sykdom. De to var blant annet kjent for sin kamp mot ulovlig glattcelle-bruk og langvarig isolasjon under varetektsfengsling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer