Borgarting lagmannsrett:

Advokat frifunnet

En profilert Oslo-advokat er enstemmig frifunnet for bedrageri i Borgarting lagmannsrett.

FIKK KOLLEGA FRIFUNNET: Advokat John Christian Elden er godt fornøyd, etter at han fikk en advokat-kollega frikjent for bedrageri av Borgarting lagmannsrett. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FIKK KOLLEGA FRIFUNNET: Advokat John Christian Elden er godt fornøyd, etter at han fikk en advokat-kollega frikjent for bedrageri av Borgarting lagmannsrett. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo statsadvokatembete hadde tiltalt en 56 år gammel Oslo-advokat for grovt bedrageri. Advokaten var anklaget for å ha gitt en klient «en fremstilling» om at vedkommende ikke ville bli tiltalt, eller domfelt for oppbevaring av heroin, dersom han betalte 20.000 euro – snaue 200.000 norske kroner – til advokaten.

Hentet 5.000 Euro

Beløpet ble ifølge rettsdokumentene seinere nedjustert til 10.000 euro. I 2013 skal advokaten ha kjørt til Hamburg, og mottatt en delbetaling på 5.000 euro, tilsvarende 48 000 kroner.

Statsadvokat Carl Graff Hartmann mente handlingen var grovt bedrageri, og ville dømme den profilerte advokaten til 10 måners fengsel.

Statsadvokaten prosederte også på at den profilerte advokatens handling var egnet til å svekke den nødvendig tillit til advokater i den offentlige rettspleien.

Dommerne i Borgarting lagmannsrett – bestående av to juridiske dommere og fire meddommere – frikjente advokaten. Oslo tingerett hadde tidligere frikjent den kjente advokaten, men dommen ble anket inn for Borgarting lagmannsrett.

- Manglende rettssikkerhet

- Lagmannsretten kom til at forholdet politiet hadde beskrevet i tiltalebeslutningen neppe ble rammet av straffelovens bestemmelser om korrupsjon overhodet, sier Oslo-advokatens forsvarer, advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer