Advokat frikjent - lurte ikke eldre dame

En 39 år gammel Oslo-advokat er frikjent for å lurt leiligheten fra en eldre dame. Han betalte én krone for en bolig verdt 3,5 millioner.

- Riktig dom: Frifinnelsen av min klient er åpenbart en riktig dom, sier advokat Arild Holden som forsvarete den 39 år gamle advokaten.
Foto: Øistein Norum Monsen
- Riktig dom: Frifinnelsen av min klient er åpenbart en riktig dom, sier advokat Arild Holden som forsvarete den 39 år gamle advokaten. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Min klient er svært lettet og glad for at marerittet nå er over, sier advokat Arild Holden i Advokatfirmaet Elden.

Den 39 år gamle Oslo-advokaten ble først i Oslo tingrett dømt til 16 måneders fengsel for grov utroskap mot en eldre kvinnelig klient.

Én krone Mens Oslo tingrett fastslo at advokaten hadde lurt kvinnen, og forledet henne til å overdra en leilighet i Oslo sentrum for én krone, mente dommerne i Borgarting lagmannsrett at advokaten var uskyldig i anklagen om grov utroskap.

Det var kvinnen selv som tok kontakt med advokaten og ba om juridisk bistand, for å forhindre at hennes barn skulle arve henne.

Borgarting lagmannsrett konkluder slik:

«Lagmannsretten finner etter en helhetsvurdering at det ikke kan ses bort fra advokatens forklaring om at han hadde forstått den eldre kvinnen slik at hans disposisjoner over leiligheten samsvarte med hennes vilje».

Eiendommen ble seinere tilbakeført kvinnen.

Barna vitnet Den eldre kvinnens to voksne barn var sentrale vitner i saken. Deres forklaring har åpenbart gjort inntrykk på retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer