- Riktig dom: Frifinnelsen av min klient er åpenbart en riktig dom, sier advokat Arild Holden som forsvarete den 39 år gamle advokaten.
Foto: Øistein Norum Monsen
- Riktig dom: Frifinnelsen av min klient er åpenbart en riktig dom, sier advokat Arild Holden som forsvarete den 39 år gamle advokaten. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Advokat frikjent - lurte ikke eldre dame

En 39 år gammel Oslo-advokat er frikjent for å lurt leiligheten fra en eldre dame. Han betalte én krone for en bolig verdt 3,5 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient er svært lettet og glad for at marerittet nå er over, sier advokat Arild Holden i Advokatfirmaet Elden.

Den 39 år gamle Oslo-advokaten ble først i Oslo tingrett dømt til 16 måneders fengsel for grov utroskap mot en eldre kvinnelig klient.

Én krone Mens Oslo tingrett fastslo at advokaten hadde lurt kvinnen, og forledet henne til å overdra en leilighet i Oslo sentrum for én krone, mente dommerne i Borgarting lagmannsrett at advokaten var uskyldig i anklagen om grov utroskap.

Det var kvinnen selv som tok kontakt med advokaten og ba om juridisk bistand, for å forhindre at hennes barn skulle arve henne.

Borgarting lagmannsrett konkluder slik:

«Lagmannsretten finner etter en helhetsvurdering at det ikke kan ses bort fra advokatens forklaring om at han hadde forstått den eldre kvinnen slik at hans disposisjoner over leiligheten samsvarte med hennes vilje».

Eiendommen ble seinere tilbakeført kvinnen.

Barna vitnet Den eldre kvinnens to voksne barn var sentrale vitner i saken. Deres forklaring har åpenbart gjort inntrykk på retten.

Ifølge sønnen «har moren alltid vært vanskelig å ha med å gjøre dersom hun ikke har fått det som hun vil».

Datteren forklaring samstemte med broren.

Men selv om Borgarting lagmannsrett frikjente advokaten for grovt underslag, ble 39-åringen dømt til å betale 10 000 kroner i bot. 

Retten fant det bevist at advokaten hadde medvirket til å gi uriktige forklaring til offentlig myndighet. Politiets etterforskning avdekket at advokaten hadde fått sin sekretær til å underskrive skjøtet for overdragelse av boligen som vitne, uten at sekretæren var til stede da den eldre kvinnen skrev under dokumentene.

- Overivrige - Dommen i lagmannsretten er åpenbar riktig. Politi og statsadvokat har i denne saken vært overivrige, sier advokat Arild Holden til Dagbladet.

Advokatbevillingen til 39-åringen er suspendert.

- På vegne av min klient vil jeg søke om at han umiddelbart får tilbake sin advokatbevilling, sier Holden.