Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advokat: Frode Bergs helse blir ivaretatt

Spionsiktede Frode Berg har det etter forholdene bra i fengselet i Moskva, sier hans norske advokat Brynjulf Risnes.

SIKTET: Spionsiktede Frode Berg må sitte i varetekt til 5. mai. Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Moskva, på begjæring fra den russiske sikkerhetstjenesten. Her er Berg fotografert i Lefortovskij-domstolen i Moskva fredag. Foto: Yusuf Maydunov / AP / NTB scanpix
SIKTET: Spionsiktede Frode Berg må sitte i varetekt til 5. mai. Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Moskva, på begjæring fra den russiske sikkerhetstjenesten. Her er Berg fotografert i Lefortovskij-domstolen i Moskva fredag. Foto: Yusuf Maydunov / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble Berg varetektsfengslet i ytterligere tre måneder. Selv om Risnes håper Berg blir sluppet fri snarlig, kan Risnes forsikre at nordmannens helse blir ivaretatt.

– Han får medisinsk oppfølging, og han får besøk jevnlig av den norske ambassaden, som ordner med alle praktiske ting, sier advokaten til NRK.

FENGSLET TIL MAI: Den spionsiktede nordmannen Frode Berg fengsles i tre nye måneder. Det ble bestemt i retten i Moskva i dag. Video: Morten Strand / Dagbladet Vis mer

Risnes sier det blir lagt til rette så godt som mulig for Berg, og at nordmannen mottar penger fra familien slik han kan handle i butikken i fengselet.

– Det vanskeligste for ham er nok det å sitte i fengsel når han føler han sitter der for noe han ikke har gjort.

Berg må sitte i varetekt til 5. mai. Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Moskva fredag, i tråd med den russiske sikkerhetstjenestens begjæring. Risnes opplyste til NTB fredag at kjennelsen blir anket, men at erfaringsmessig er det veldig vanskelig å komme ut av slike saker.

Det russiske sikkerhetspolitiet FSB mener at den pensjonerte grenseinspektøren har spionert på vegne av norsk etterretning.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!