Advokat innrømmer å ha slått

En kjent Bergens-advokat innrømmet i retten i går at han ved ett tilfelle har slått sin eldste sønn og sin eks-kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens jobb er å forsvare voldstiltalte i Bergen. I går satt han selv på tiltalebenken i Bergen tingrett.

Mannen ble presentert for en lang, omfattende og grov tiltale. Familien har etter tiltalen å dømme levd i et helvete i mange år, skriver Bergens Tidende.

Advokaten innrømmet at han ved ett tilfelle har slått sin eldste sønn og sin daværende kone. Politiet mener mannen har mishandlet sin familie en årrekke.

- Jeg har slått henne én gang i ansiktet. Bakgrunnen var at hun hadde vært utro, sa mannen.

Bakgrunnen for at han hadde slått sønnen ved - ifølge ham selv - ett tilfelle, var at han mente sønnen hadde oppført seg ufint da han kalte faren «jævla idiot».

- Spylte kona

Ifølge tiltalen ble mannens daværende kone og hans eldste sønn utsatt for gjentatt mishandling. En natt skal han ha vekket sin familien, og holdt dem våkne utover natta. Han skal også ha spylt sin kone med en hageslange mens hun sov, og gnidd en truse i ansiktet på sønnen.

- Problemene som har vært, skyldes at jeg har hatt forhold til andre kvinner og at jeg har vært mye borte fra hjemmet. Det beklager jeg, sa advokaten fra tiltalebenken.

- Men jeg har aldri sparket, lugget eller dunket hodene deres mot vegger slik det står i tiltalen. Det stemmer overhodet ikke.

- Kona slo

Mannen innrømmet også å ha brukket en av konas fingre, noe han mente skjedde ved et uhell.

Advokaten framstilte seg selv som et offer. Han sa at kona hadde spyttet på ham, sparket ham og revet ham i håret.

- Dersom det er noen som er blitt slått, så er det meg. Hun har spyttet, sparket og revet meg i håret både hjemme og på restaurant. Hun er ikke en person som sitter og ser på, sa mannen.

Advokaten ble i fjor bøtelagt for hensynsløs atferd mot en taxisjåfør, skriver VG.