Advokat kaller Scandinavian Star-rapporten for en stor skandale, mens pårørende er rasende

I 2015 oppnevnte Stortinget en egen uavhengig granskingskommisjon, og i går la kommisjonen rapporten fram for Stortinget. Men de kan ikke gi de pårørende det svaret de vil ha.

Dødsbrann: I april 1990 begynte Scandinavian Star-skipet å brenne. 159 passasjerer omkom i dødsbrannen. Her er skipet avbildet i Lysekil 8. april 1990.  Foto: Peter Dejong / AP / NTB Scanpix
Dødsbrann: I april 1990 begynte Scandinavian Star-skipet å brenne. 159 passasjerer omkom i dødsbrannen. Her er skipet avbildet i Lysekil 8. april 1990.  Foto: Peter Dejong / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Granskningsrapporten avviser sabotasjeteoriene rundt brannen. Kommisjonen har også utredet påstandene om forsikringssvindel, men har ikke avdekket informasjon som gir andre konklusjoner enn den politiet tidligere har kommet fram til.

Stor skandale- Dette er rent harselas av de pårørende og overlevendes situasjon, sier advokat Sigurd Klomsæt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer